Timo – Valmis päättäjäksi!

Olen lähtöisin olosuhteista, jossa epävarmuus ja työttömyys sekä sosiaaliset ongelmat ovat olleet arkipäivää. Huostaanotettuna lapsena olen nähnyt elämän realiteetit ja raadollisuuden aivan liian varhain ja aikuiseksi vartuttuani olen tiennyt ja oivaltanut, miten tärkeää on työ ja oma perhe. Niiden eteen on tehtävä kaikkensa, jotta elämä kantaisi myös vaikeina aikoina. Olen tunnettu paikallispolitiikassa myös lapsiperheiden edunvalvojana ja siten hyvä esimerkki siitä, että epävarmoista lähtökohdista huolimatta, elämässä on mahdollisuus pärjätä.

Olen aikaisemmassa työpaikassani Stora Enson Varkauden tehtailla ihan työsuhteen alusta saakka pyrkinyt parantamaan työntekijöiden olosuhteita työpaikalla. Tämä johti lopulta siihen, että minut valittiin työpaikalleni pitkäaikaiseksi luottamusmieheksi. Tällä hetkellä työskentelen Teollisuusliiton palveluksessa.

Minulle tuli mahdollisuus vaikuttaa poliittisesti oman kaupunkini asioihin vuoden 2009 kuntavaaleissa, jolloin minut valittiin Varkauden kaupungin valtuustoon äänestäjien luottamuksen osoituksena. Tällä hetkellä toimin kaupungin valtuuston 1. varapuheenjohtajana sekä neljättä kautta kunnanvaltuutettuna.

Savo-Karjalan alueen asukkaista liian moni kokee, että työllisyys – ja sosiaaliset mahdollisuudet elinvoimaiseen elämään ovat heikot. Esimerkiksi työttömyyden ja pätkätöiden tuoma epävarmuus näkyvät jokapäiväisessä elämässä valitettavan usein yhä nuoremmissa sukupolvissa. Tämän vuoksi on tehtävä päätöksiä, jotka tukevat alueen monipuolista kehittymistä ja kokoaikaista työllisyyttä muun muassa investoimalla teollisuuteen lisää. Savo-Karjalan alueen ihmisillä on oltava hyvät mahdollisuudet työntekoon, jonka palkalla voi tulla toimeen.

Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa on satsattava toimivaan infraan kuten tie- ja junaverkostot, monipuolisiin ja laadukkaisiin palveluihin sekä turvalliseen elinympäristöön. Myös vaikutusmahdollisuudet ja yhteydet on oltava kunnossa Eduskunnan päätöksentekoon.

Edellisissä eduskuntavaaleissa äänimääräni oikeutti varakansanedustajan paikkaan. Seuraavissa eduskuntavaaleissa keväällä 2023 kun tulen vaaleissa valituksi Eduskuntaan, aion antaa kuuluvan ääneni kaikille Savo-Karjalaisille päätöksenteon ytimessä. Minulla on periksiantamaton ja mutkaton tapa hoitaa asioita ja tämän ansiosta ihmiset pääsevät helposti lähelleni. Luonteva kanssakäyminen puolestaan edesauttaa Eduskunnassa työskentelyä, alueen ihmisten ja hyvinvoinnin puolesta.

Kampanjatukijoukkoihini kuuluu aivan tavallisia ihmisiä, nuoria, lapsiperheellisiä, duunareita, työttömiä sekä eläkeläisiä. Tukijoukoissa on mukana myös edustajia työntekijäjärjestöistä, lapsiperheitä lähellä olevista järjestöistä ja muista kansalaisjärjestöistä.

Minun keskeisimpiä tavoitteitani ovat työllisyyden, palkansaajien, lapsiperheiden, nuorten sekä eläkeläisten hyvinvoinnin parantaminen. Myös työsuhdeturvaa on vahvistettava sekä kaikkien heikoimmissa asemassa olevien mahdollisuuksia hyvään elämään, tulee monin toimin parantaa ja kehittää.

Lähde mukaan kampanjaani! Vaikutetaan yhdessä, ylpeänä, oman asuinseutumme asioihin positiivisten ihmisten kanssa, paremman Savo-Karjalan puolesta!

Timo Suhonen
Järjestämistoimitsija
Varakansanedustaja

JAA SIVU
Scroll to Top