Nimitys hillotolpan äärelle

SS (SavoBlogit) 25.3.2018/Timo Suhonen

Ilta-Sanomat uutisoi 24.3.2018 kuinka ulkoministeriö olisi järjestänyt ulkoministeri Timo Soinin luotetulle, entiselle sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylälle huippuviran Euroopan neuvoston sihteeristöstä.

“- Kyseessä on erityisneuvonantajan (Special Advisor) tehtävä, jossa tehtäväalueena on radikalisaation estäminen painottuen nuorisokysymyksiin sekä syrjinnän ja syrjäytymisen ehkäisemiseen, ministeriö kertoi Mäntylän nimitystä koskevassa tiedotteessaan.”

Huippuvirassa olevan Mäntylän palkan maksaa veronmaksajat suomessa, koska palkka tulee sisäministeriön alaisuudessa toimivalta Kriisinhallintakeskukselta. Palkka on suuruudeltaan noin 8000 euroa kuukaudessa. Tampereen yliopiston professori Ilkka Ruostetsaari sanoo nimitykseen liittyen suoraan Ilta-Sanomien haastattelussa : “Kyseessä on ilmiselvästi poliittinen virkanimitys”

Asian tekee erittäin mielenkiiintoiseksi se että Soinin hoitama poliittinen virka asettuu outoon valoon siksi, koska aikanaan Perussuomalaisten puheenjohtajana toiminut Soini sanoi puoluekokouksessa Turussa 2015 seuraavaa : “Perussuomalaiset lähtevät siitä, että pätevimmät henkilöt valitaan virkoihin, eivät siitä, mikä on hakijan, virkamiehen tai -naisen puoluekanta”
Näyttää siis selvästi siltä, että Soini on joutunut tässäkin pyörtämään aiemman vahvan lupauksensa. Soinin uskottavuus on koetuksella.

Soinin entinen puoluetoveri Jussi Halla-Ahokin kommentoi tuoreeltaan nimitystä Demokraatti lehdessä Demokraatti :

“Se, että koko virka keksittiin Mäntylää varten ja että sen kustantaa suoraan suomalainen veronmaksaja eikä Euroopan neuvosto, tuli minullekin uutisena, mutta kyllähän jo lähtöasetelma oli melko ihmeellinen”

Näin se hillotolppa vetää puoleensa. Kansan suosikki Soini on paaluttanut oman hillotolppansa siten, että on suorastaan ihme jos eduskuntavaaleissa 2019 Soini ja Sininen tulevaisuus saa paikan hillotolpan ääreltä!

1 reaktio

Please check your e-mail for a link to activate your account.