Sdp

Kuntavaaliehdokas 2017

Timo Suhonen

Olen Varkautelainen kunnanvaltuutettu ja Varkauden Sosialidemokraatit ry:n puheenjohtaja. Vaikutan myös työpaikkani asioihin luottamusmiehen ominaisuudessa. Asun tällä hetkellä Varkauden Lehtoniemessä vaimon ja kolmen lapsen kanssa. Lue lisää »

Yhtiöpaikkoja lisättiin

Kaupungin yhtiöpaikkojen hallitusten kokoonpano on herättänyt keskustelua. Ensiksi tasa-arvo kysymyksen vuoksi ja sen jälkeen kahden yhtiön, Aluelämmön ja Wartalon hallituspaikkojen lisäysten vuoksi. Alunperin vaaleja valmisteleva toimikunta antoi evästyksen kaupunginhallitukselle,jossa kuusijäseniseen Aluelämmön hallituksen kokoonpanoon ei kuulunut yhtään naista. Samoin, Wartalon hallituksen kokoonpanon evästys oli sellainen, että viisijäseniseen hallitukseen ei kuulunut yhtään naista.

Kaupunginhallitus palautti evästyksen uudestaan käsittelyyn. Koin asian erittäin hankalaksi, koska poliittiset järjestöt ei saaneet yksimielistä näkemystä siitä, että jo esitettyjen henkilöiden osalta olisi muutettu sukupuolijakaumaa. Vaaleja valmistelevan toimikunnan kokouksessa kysyin jokaisen puolueen edustajalta, joiden jäseniä hallituksiin oli esitetty, että onko mahdollista tehdä henkilömuutoksia jotta tasa-arvo jakauma toteutuisi paremmin. Minkään puolueen edustajat eivät olleet tähän valmiita. Huomioitavaa on, että Sosialidemokraateilla oli jo viidessä yhtiöpaikassa nainen esitettynä.

Kaupunginhallituksen palauttaessa evästys uudestaan käsittelyyn, pidettiin hallituksen puheenjohtajiston sekä kaupungin hallintopäällikön kanssa palaveri, jossa sovittiin että varapaikkoja nostamalla varsinaisiksi paikoiksi, saataisiin tasa-arvo kysymys paremmin toteutettua. Näin teimme esityksen kaupunginhallitukselle, että Aluelämmön hallitukseen nostetaan kaksi naista ja Wartalon hallitukseen yksi nainen. Tämän evästyksen siis kaupunginhallitus hyväksyi.

Paikallislehden mielipidekirjoituksessa arvosteltiin järjestelyä edelleen tasa-arvon kohdalta laittomaksi. Samalla kirjoitus otti kantaa kaupungin kuluihin sekä "veronmaksajien selkänahasta ottamaan maksuun". Kirjoituksessa oli asiavirheitä. Naispaikkojen lisäys riittää kuntayhtiöitä koskevaan tasa-arvo suositukseen. Samoin "veronmaksajien selkänahasta ottamat maksut" jotka tältä osin on kokouspalkkion kohdalta n.880 e / vuodessa yhtä jäsentä kohti. Kaupunginyhtiöt tekevät tulosta, joten 88:n euron kuukausipalkkiota ei oteta veronmaksajalta. Saamani palaute myös siitä, että minä olisin lisännyt yhtiöpaikkoja, ei ole todellinen. Kaupunginhallitus hyväksyi evästyksen, jonka siis yhtiöiden yhtiökokoukset ovat hyväksyneet. Mielipidekirjoituksessa oli siteerattu minua hieman virheellisesti. En ole todennut että kaikki halukkaat pääsevät hallituspaikoille. Totesin paikallislehden haastattelussa, että jo esitetyt henkilöt pääsisivät tämän järjestelyn vuoksi yhtiöiden hallituksiin.

Vastaisuuden varalle toivon, että neljän vuoden kuluttua jokainen puolue olisi paremmin valmistellut tasa-arvo jakauman, kun yhtiöiden hallituksiin esitetään henkilöitä. Asiaa helpottaisi, jos jokainen poliittinen ryhmä saisi ehdolle kunnallisvaaleissa aktiivisia naisia runsain joukoin!

Merkinnän kommentit (0) | » Kirjoita kommenttiFacebook -virta

Yhteystiedot

Timo Suhonen
timo.suhonen@efora.fi
040 356 6869