Sdp

Kuntavaaliehdokas 2017

Timo Suhonen

Olen Varkautelainen kunnanvaltuutettu ja Varkauden Sosialidemokraatit ry:n puheenjohtaja. Vaikutan myös työpaikkani asioihin luottamusmiehen ominaisuudessa. Asun tällä hetkellä Varkauden Lehtoniemessä vaimon ja kolmen lapsen kanssa. Lue lisää »

Verokorotus

Kaupunginhallituksessa esityksestäni hallitusryhmän päätöksellä, äänestyksen jälkeen syntyi päätös siitä että vakituisen asuinkiinteistön kiinteistöveroa ei nosteta 2014. Tänään valtuusto hyväksyi hallituksen esityksen, tosin äänestyksen jälkeen. Valtuustoryhmämme oli täysin yksimielinen siitä, että tämän kiinteistöveron nosto, aiheuttaisi pienituloisimmille entisestään tiukempaa kulukuuria. 

Kiinteistöliiton mukaan, asumiskustannukset ovat nousseet tänä vuonna keskimäärin 5 %. Pakollisten asumismenojen nousu, vesi, sähkö sekä jätehuoltolaskuissa ovat vaikuttamassa eniten juuri pienituloisten ja esimerkiksi eläkeläisten taloudessa.
Valtuustossa tilanne tänään oli erikoinen. Kokoomuksen esityksestä kaikkia veroja olisi nostettu. Perussuomalaisten esityksestä mitään veroa ei olisi nostettu. Perustelin jo sitä, miksi vakituisen asuinkiinteistön veroa ei nyt kannata nostaa. Koska se kohtuuttomasti kohdistuisi eniten pienituloisiin muiden asumismenojen nousun lisäksi.

Miksi sitten ei kannattaisi kaikkien verojen kohdalla toimia näin ?

Syy on se, että olemme erittäin vaikeassa taloudellisessa tilanteessa. Olemme jo ennestään alijäämäisiä ja se alijäämä uhkaa kasvaa merkittävästi. Verojenkorotus on yksi työkalu sille, että peruspalvelut toimivat mahdollisimman hyvin. Tämän lisäksi rakenteelliset ratkaisut ovat se, jolla kaupungin taloustilanne on pakko saada kääntymään parempaan suuntaan. Tämän vuoksi olimme valtuustoryhmänäkin sitä mieltä, että esimerkiksi 1 % tuloverokorotus olisi ollut nyt kohtuutonta. Tämä olisi pahimmillaan voinut aiheuttaa sen, että muita toiminnallisia muuutoksia ei tulisi toteutukseen ns.helpon rahansaannin vuoksi.

Verot on siis nyt taputeltu. Ensiviikolla alkaakin varsinainen Talousrvio 2014 käsittely. Olen samaan aikaan ehkä jännittynyt, että utelias miten tämä saadaan tänä vuonna "purkkiin". Itse olen ensimmäistä kertaa hallituksessa tätä osiota valmistelemassa. Katsotaan mitä tuleman pitää :)

Merkinnän kommentit (0) | » Kirjoita kommenttiFacebook -virta

Yhteystiedot

Timo Suhonen
timo.suhonen@efora.fi
040 356 6869