Sdp

Kuntavaaliehdokas 2017

Timo Suhonen

Olen Varkautelainen kunnanvaltuutettu ja Varkauden Sosialidemokraatit ry:n puheenjohtaja. Vaikutan myös työpaikkani asioihin luottamusmiehen ominaisuudessa. Asun tällä hetkellä Varkauden Lehtoniemessä vaimon ja kolmen lapsen kanssa. Lue lisää »

Varkautelaista kirjolohta miljoona kiloa markkinoille!

Varkauteen on rakenteilla kiertovesiteknologiaa hyödyntävä kalankasvatus- ja käsittelylaitos joka tuottaa valmistuttuaan Suomen ja lähialueiden markkinoille jopa miljoona kiloa kirjolohta.
Varkauden kalankasvatuslaitos on ensimmäinen manner Suomeen rakennettava laitos. Rakennuksen kustannusarvio on lähes 5 m€ ja prosessin osuus noin 6 m€ eli kokonaisinvestointi 11 miljoonaa euroa.

Valmis laitos työllistää arvioiden mukaan suoraan parikymmentä työntekijää.
Finnforel Oy- kirjolohenkasvattoman rakennusvaihe on käynnistynyt ja harjannostajaisia vietetään 14.3.2017. Laitoksen on tarkoitus olla tuotantokäynnissä  vuoden 2018 alussa. Hanke viivästyi alkuperäisestä aikataulustaan peräti reilun vuoden, johtuen Varkautelaisen kaupunginvaltuutetun tekemästä valituksesta hallinto-oikeudelle. Valitus sittemmin kaatui ja hanke pääsi käynnistymään 2016 vuoden aikana.

Kirjolohilaitos tukee alueella jo toimivaa Carelian Caviar – sampilaitosta joka tuottaa Sammenlihan lisäksi kaviaaria. Kalankasvatusalue sijaitsee Stora Enson tehdasalueella.
Kaviaaritehdas on saanut myönteistä huomiota ja tehtaalla on vierailulla käynyt ministereitä ja muita vaikutusvaltaisia henkilöitä.

Pk- yritysbarometri jolla mitataan suhdannenäkymiä ja yritysten tulevaisuuteen uskomista antoi Varkauden seudulle myönteisiä lukuja helmikuussa julkistetussa raportissa. Raportin myönteisyys pohjautuu suurelta osin Stora Enson investointeihin kartonki ja puuelementtisektorilla sekä alueen teknologiajättien Andrizin sekä Foster Wheelerin tilauskannan elpymiseen.

Alueelle tulevat investoinnit luovat uutta kuvaa ja tulemista Varkaudelta. Jo saattohoidossa ollut kaupunki silloisten paperikoneiden alasajojen myötä on siis selvinnyt uuteen nousuun.
Vakavasti sairastuneen potilaan toipuminen on toki hidasta mutta tämänhetkiset näkymät siis ovat varsin myönteiset. Kirjolohi-investoinnin kaltaiset uudet innovaatiot kiertovesijärjestelmineen on omiaan tuomaan työtä ja uskoa.

Ja ei mene enää kauan kun sitä saa, Varkautelaista kirjolohta!

Merkinnän kommentit (0) | » Kirjoita kommentti
Kommentoi merkintää Varkautelaista kirjolohta miljoona kiloa markkinoille!. Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti.

Nimi
Sähköposti
KommenttisiFacebook -virta

Mielipidekirjoitukset

25. Elokuuta 2012
Miljoonia maksetaan, satoja irtisanotaan. Tämän päivän globaalissa, kvartaalitaloudessa tehdään varsinkin isoissa yrityksissä, henkilöstölle mitä halutaan. Itella kävi viime vuonna kovat yt – neuvottelut, jotka koskettivat ...
Katso kaikki mielipidekirjoitukset »

Yhteystiedot

Timo Suhonen
timo.suhonen@efora.fi
040 356 6869