Sdp

Kuntavaaliehdokas 2017

Timo Suhonen

Olen Varkautelainen kunnanvaltuutettu ja Varkauden Sosialidemokraatit ry:n puheenjohtaja. Vaikutan myös työpaikkani asioihin luottamusmiehen ominaisuudessa. Asun tällä hetkellä Varkauden Lehtoniemessä vaimon ja kolmen lapsen kanssa. Lue lisää »

Varkauteen vetovoimaa

Varkauteen vetovoimaa.

Varkaus on ollut puoli vuosikymmentä talouskurimuksessa, metsäteollisuuden alasajosta sekä maailmanlaajuisesta lamasta johtuen. On menetetty useita satoja, jopa tuhansia työpaikkoja, työttömyysprosentin ollessa nyt noin 15. Varkauden tilannetta on pahimmillaan verrattu saattohoitopotilaaseen, ennen kuolemaansa.

Nyt kuitenkin näyttäisi siltä, että ”potilas” on saatu elvytettyä ainakin siihen tilaan, että jos ei vielä puhuta varsinaisesta pelastumisesta niin jatkoajasta kuitenkin.

11.10 saatiin tieto Varkauteen tulevasta H&M vaateliikeketjusta. Tämä oli varmasti suurelle osalle alueen asukkaista suuri positiivinen yllätys. Tällainen uutinen tuo alueelle uutta vetovoimaa.

Samaten saatiin lukea (WL 12.10) uutinen siitä, että Varkauteen tulee Bio & Power Park - niminen yrityshautomo ja tutkimuskeskus. Tutkimuskeskuksen tavoitteena on toisaalta biopolttoaineiden tutkimus ja kehitysklusteri kuin myös kuidun käytön tehostaminen metsäteollisuuden uusissa tuotteissa. Tästä yrityshautomotoiminnasta ja sen myötä syntyvistä innovaatioista on kiinnostunut myös Stora Enso. Stora Enson kehitysjohtaja Jukka Kilpeläinen toteaakin että Stora Enso haluaa ylläpitää osaamista seutukunnalla ja kaikesta tästä tukevasta yritystoiminnasta on molemminpuolinen hyöty.

Näiden positiivisten uutisten lisäksi, (SS 13.10) uutisoi Green Fuel Nordic – nimisestä yrityksestä joka aikoo rakentaa Itä- ja Keski-Suomeen kolme bioöljyjalostamoa. Laitosten sijoituspaikkoja ei ole vielä valittu, mutta toimitusjohtaja Timo Saarelaisen mukaan vahvoilla ovat paikkakunnat, joita metsäteollisuuden rakennemuutokset ovat koetelleet.

Saarelaisen mukaan ratkaisevia tekijöitä ovat metsäbiomassan ja työvoiman saatavuus. Työllistävä vaikutus rakennusvaiheessa on noin 300 henkilötyövuotta yhtä jalostuslaitosta kohti. Varkaus on varmasti vahvoilla yhden laitoksen saannin puolesta ja uskon, että ainakaan Varkauden toiminta edellytyksistä laitoksen saaminen paikkakunnalle ei jää kiinni.

Näiden myönteisten uutisten myötä, haluan uskoa myös siihen, että perjantaina 21.10. Stora Enson julkistama osavuosikatsaus antaa Varkauden tehtaalle työrauhaa tehdä sitä hyvää tulosta ja luo siten uusia mahdollisuuksia siihen, että yrityksiä ja toimijoita tulee Varkauteen Kuopion vanavedessä myös tulevaisuudessa.

Merkinnän kommentit (0) | » Kirjoita kommenttiFacebook -virta

Yhteystiedot

Timo Suhonen
timo.suhonen@efora.fi
040 356 6869