Sdp

Kuntavaaliehdokas 2017

Timo Suhonen

Olen Varkautelainen kunnanvaltuutettu ja Varkauden Sosialidemokraatit ry:n puheenjohtaja. Vaikutan myös työpaikkani asioihin luottamusmiehen ominaisuudessa. Asun tällä hetkellä Varkauden Lehtoniemessä vaimon ja kolmen lapsen kanssa. Lue lisää »

Tutustuminen Varkauden kotihoitoon!

Alkutalvesta kävin tutustumassa kahden muun Varkautelaisen kuntapäättäjän kanssa Käpykankaalla toimivaan palveluasumisyksikköön Louhirinteellä.
Tutustumiskäynti toteutui kutsuttuna, ammattiliitto Superin pyynnöstä.
Tuon käynnin myötä sain paljon palautetta siitä että kuntapäättäjän kannattaa tutustua Varkaudessa toimivaan kotihoitoon.
Kutsuttuna jälleen, olin yhteydessä alueen esimieheen kun ensin olin pyytänyt luvan tutustumiseen Varkauden sosiaali- ja terveysjohtajalta.
Kotihoidon esimies ei alkuun antanut suostumusta tutustumiseen.

Perusteena kiellolle oli se että asiakkaiden yksityisyydensuoja voi rikkoontua ja suostumuksien pyytäminen hoidettavilta on liian työlästä ja hankalaa.
Ymmärsin harmissani asian ja totesin esimiehelle että mietitään miten muutoin saisin kokonaiskattavasti mahdollisuuden tutustua Varkauden kotihoidon tilaan.
Ilmoitettuani osalle hoitohenkilöille asiasta, alkoi tapahtua.
Hoitajat alkoivat kerätä asiakkailta suostumuslomakkeita siihen, että Timo Suhonen voi kuntapäättäjänä tutustua kenttätyöhön kotihoidon osalta.
Käsittääkseni asiakkailta tuli kymmeniä susostumuksia.
Näin asia hoitui aktiivisten hoitajien avulla ja ei aikaakaan kun kotihoidon esimies oli yhteydessä ja tutustuminen sovittiin.
Kotihoitoon tutustuminen toteutettiin siten että olin yhden hoitajan mukana päivän ajan.
Asiakkaita oli tuon työvuoron aikana toistakymmentä. Vaikka kyse oli yhdestä työvuorosta olen varma että kyseinen päivä antoi minulle erittäin hyvin konkreettista tietoa kotihoidosta.
Kotona hoidettavien tila, annettava hoito, järjestelmällisyys, informaation kirjaaminen mobiililaitteeseen, sähkölukkojen toimimattomuus, kiivas työrytmi, resurssit, hoitoalueet... jne.
Varkaudessa talousarvion yhteydessä sosiaali- ja terveysjohtaja korosti kotihoidon onnistumisen tärkeyttä.
On selvää että kun vanhusten määrä kasvaa ja näin kotihoidon tarve kasvaa, on siihen satsattava aidosti. Kotihoidon resurssien on oltava riittävät.
Kysellessäni tutustumiskäynnillä hoidettavilta kotihoidon toimivuudesta palaute oli pääsääntöisesti hyvää. Hoitoa ja hoitohenkilökuntaa kiiteltiin.
Eniten asiakkailta tuli palautetta siitä että hoitajilta toivotiin enemmän aikaa ja saadun hoidon lisäksi toivottiin läsnäoloa, yksinäisyyden vuoksi.
Tämä pysäyttävä palaute tuli lähes kaikilta asiakkailta.
Saamani tieto oli arvokasta. Sain ihan konkreettisia kehittämistoiveita resurssin lisäksi.
Näitä tietoja olen jo osittain vienyt eteenpäin ja osa niistä on jo toteutunutkin.
Esimerkiksi sähkölukkojen toimimattomuus sekä siihen liittyvät kustannustekijät on ehdottomasti otettava käsiteltäväksi.
Resurssia on jo lisätty kotihoitoon neljän hoitajan verran ja toivon että tähän voidaan vaikuttaa vielä niin että resurssia ja ohjattavuutta saataisiin parannettua.
Myös esimiesosaamisen tärkeys tuli esille. Tähänkin uskon parannusta olevan tulossa.
Hoitohenkilökunnan kanssa jutellessani, jäi mieleen ammattihoitajan toteamus :
”Kotihoidossa tulee olla kyse ammattimaisesta laadukkaasta hoitamisesta, eikä siitä että pyritään vain selviytymään päivittäin”

Allekirjoitan tuon pyynnön ja arvostan erittäin tärkeää ja ammattitaitoista hoitohenkilökuntaa!

Merkinnän kommentit (0) | » Kirjoita kommenttiFacebook -virta

Yhteystiedot

Timo Suhonen
timo.suhonen@efora.fi
040 356 6869