Sdp

Kuntavaaliehdokas 2017

Timo Suhonen

Olen Varkautelainen kunnanvaltuutettu ja Varkauden Sosialidemokraatit ry:n puheenjohtaja. Vaikutan myös työpaikkani asioihin luottamusmiehen ominaisuudessa. Asun tällä hetkellä Varkauden Lehtoniemessä vaimon ja kolmen lapsen kanssa. Lue lisää »

Pääministeriehdokas Antti Rinne!

Lauantaina 4.2. valitaan Lahdessa Sdp:n puoluekokouksessa pääministeriehdokas.
Suurin oppositiopuolue tekee siis erittäin tärkeän valinnan.
500 puoluekokousedustajaa on saanut seurata puolueen puheenjohtajaehdokkaiden kampanjointia niin mediassa kuin myös paikkakunnilla jossa kiertue on käynyt.
Kuopiossa ehdokkaat Rinne, Harakka ja Tuppurainen kävi 7.1.
Ennakkosuosikki näyttäisi olevan Rinne. Gallupit joita mediassa on luettu kertovat puoluekokousedustajien olevan Antin takana.
Toki suuri määrä puoluekokousedustajista ei ole sanonut kantaansa puheenjohtajasta.
Lahdessa voi siis periaatteesssa tapahtua mitä tahansa.
Puoluejohtajavaaleissa mukana olevien ehdokkaiden välillä ei näyttäisi olevan päällisin puolin kovin suurta eroa.
Suurin ero näyttäisi olevan rakennettu ja rakenteilla siitä,  mitä kukin ehdokas edustaa. Tulevaisuutta vai taantuneisuutta.
Harakka on nostettu kannattajiensa toimesta tulevaisuuden puheenjohtajaksi ja hän on ilmoittautunut olevansa ”Uuden aallon edustaja”.
Samassa näkökulmassa Rinne on laitettu näyttäytymään vastaavasti ”Vanhan liiton miehenä”.

Asetelma on tältä osin mielestäni erikoinen.
Rinne varsin tuoreena puheenjohtajana on johdonmukaisesti luonut Sdp:n puoluelinjan, joka katsoo tulevaisuuteen ja elää ajassa.
Tästä hyvänä esimerkkinä Antin valmistelema ”Katsaus puoluekokouskauden 2014-2017 ohjelmatyöhön sekä kannatuskehitykseen” – ohjelmakirja.
Laaja ohjelmakirja kertoo olennaisen Sdp:n linjasta ja muutostarpeesta.
Antti Rinne toteaa ohjelmakirjassa mm. seuraavaa :
”Sosialidemokraatit haluavat, että Suomea kehitetään ja Suomi toimii maailmalla pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan arvojen pohjalta. Nyt näin ei ole. Suunnanmuutokseen tarvitaan jälleen SDP:tä.”
Suunnanmuutoksen Rinne on toteuttanut jo ensimmäisellä puheenjohtajakaudellaan.
Sdp:n kannatuslukemat oli pohjamudissa Antin noustessa puheenjohtajaksi.
Noin 15% kannatus on noussut yli 20%:n kannatuslukemiin.
Tämä on hyvä alku. Väitän että puolueen linjan kirkastaminen aidoksi ”työväenpuolueeksi” on onnistunut puolueen puheenjohtajankin kovalla työllä. Tätä työtä on jatkettava ja linjan on oltava kirkas.

Lähestyvät kuntavaalit tulevat näyttämään sen mitä kansa haluaa. On erittäin todennäköistä että perusporvarihallituksen tekemät ja tekemättömät ratkaisut näyttävät kuntavaalituloksessa sen, mitä mieltä kansalaiset ovat tällä hetkellä valtakunnan politiikasta.
Puoluekokousedustajana olen kantani muodostanut ja seison edelleen Antti Rinteen tukijoukoissa.

Puheenjohtaja on osoittanut kyvykkyyttä vaikeassa tilanteessa. Puhutut ongelmat esiintymisessä on selkeästi korjaantunut ja puheet karisman puutteesta voitanee arvioida vaikka kansalaisten arviolla siitä, kuka heidän mielestään olisi pääministerisuosikki?
Mm.Iltalehden tekemä gallup puolueiden puheenjohtajista pääministerinä antoi Rinteelle 20% kannatuksen. Uudelle puheenjohtajalle tulos on varsin hyvä.
Rinne on Lipposen jälkeen suosituin pääministeriehdokas Sdp:stä.
Rinteen tullessa valituksi jatkokaudelle puolueen puheenjohtajana, on valinta puoluesihteerin osalta varsin selvä.
Kannatan ja äänestän Sdp:n puoluesihteeriksi Hanna Kuntsia.
Hannan järjestöosaaminen on saatava puolueen käyttöön ja uskon, että Antti ja Hanna on vahva pari johdattelemaan puolue 2019 eduskuntavaalivoitoon!

Merkinnän kommentit (0) | » Kirjoita kommenttiFacebook -virta

Mielipidekirjoitukset

25. Helmikuuta 2013
Työuran kesto ja eläköityminen Keskustelut eläkeiän alarajan nostamisesta ovat kiihtyneet kevättä kohti mentäessä. Spekulointi eläkekysymyksestä on ollut päivittäistä, niin lehdissä kuin valtakunnan televisio uutisoinn...
21. Marraskuuta 2012
Takaisinottovelvoitetta pidennettävä Stora Enson Varkauden sellutehtaalle haetaan työntekijöitä määräaikaisiin työsuhteisiin oppisopimuksella. Tämä on erittäin hyvä, sillä tehtaalla ovet ovat olleet auki vain toiseen suunta...
19. Lokakuuta 2012
Haasteita tulevalle valtuustokaudelle Varkauden tilanne taloudellisesti tulee jatkumaan erittäin haastavana, myös tulevana valtuustokautena. Merkittävin asia tulopuolen heikkenemisessä on tietysti erittäin korkea työttömyysprosentti. Ratkaisut rakennemuutoks...
5. Syyskuuta 2012
Työ ja elinkeinotoimisto työttömän kiusa Varkaudessa? TE-toimiston toiminnassa on parantamisen varaa, koska se jättää huomioimatta työttömän työnhakijan henkilökohtaiset  tavoitteet  ja motivaatiot. Työttömän...
25. Elokuuta 2012
Miljoonia maksetaan, satoja irtisanotaan. Tämän päivän globaalissa, kvartaalitaloudessa tehdään varsinkin isoissa yrityksissä, henkilöstölle mitä halutaan. Itella kävi viime vuonna kovat yt – neuvottelut, jotka koskettivat ...
Katso kaikki mielipidekirjoitukset »

Yhteystiedot

Timo Suhonen
timo.suhonen@efora.fi
040 356 6869