Sdp

Kuntavaaliehdokas 2017

Timo Suhonen

Olen Varkautelainen kunnanvaltuutettu ja Varkauden Sosialidemokraatit ry:n puheenjohtaja. Vaikutan myös työpaikkani asioihin luottamusmiehen ominaisuudessa. Asun tällä hetkellä Varkauden Lehtoniemessä vaimon ja kolmen lapsen kanssa. Lue lisää »

Naistenpäivä kansallinen vapaapäivä, naisille palkallisena!

Tänään 8.3 vietetään kansainvälistä Naistenpäivää.

1975 vuodesta lähtien YK on viettänyt kansainvälistä naistenpäivää 8.3 ja monet maat kunnioittavat tätä tärkeää päivää omilla perinteillään. Vaimon Venäläinen naispuolinen työkaveri oli kertonut Venäläisten tavasta viettää Naistenpäivää. Venäjällä Naistenpäivä 8.3 on myös kansallinen vapaapäivä.

Tästä innostuneena rohkenin spekuloida ajatuksella, että Naistenpäivä voisi olla Suomessakin kansallinen vapaapäivä, ja naisille palkallinen sellainen!

Kaupallisuuden ja pinnallisuuden sijaan tämä päivä toisi vahvemmin esiin sitä tarkoitusperää miksi naistenpäivä alunperin on tullut juhlittavaksi. Naistenpäivän tarkoitushan alunperin on, että kyseinen päivä tuo esiin sen että naisten asemaa ja tasa-arvoa tulisi vahvistaa. Netistä löytyvän tiedon mukaan ensimmäinen Yhdysvaltain kansallinen naistenpäivä olisi ollut 28.2.1909,  vuoden 1908 vaatetyöläisten lakon kunniaksi Amerikan Sosialistisen puolueen julistuksen mukaisesti.

Suomessa voitaisiin olla siis edelläkävijöitä, kuten aikanaan naisten äänioikeuden toteutuksenkin osalta. Suomi antoi ensimmäisenä Euroopassa ja kolmantena maailmassa äänioikeuden naisille vuonna 1906.

Naistenpäivä kansallinen vapaapäivä ja palkallisena työssäkäyville naisille.
Tällä olisi valtava symbolinen merkitys.

Suomi olisi edelläkävijä työssäkäyvien naisten huomioimisessa. Puhuttaessa esimerkiksi palkkaeroista, naisen euro on tutkijoidenkin mukaan noin 80 centtiä. Tätä epäkohtaahan tulee tietysti korjata ja jos Naistenpäivä olisi työssäkäyville naisille palkallinen vapaapäivä, olisihan se osoitus solidaarisuudesta ja halusta vaikuttaa epäkohtaan?

Miesten ja naisten ansiotaso on merkittävä ja tähän vaikuttaa luonnollisesti moni asia. Palkkaeroja tuleekin edelleen pyrkiä muuttamaan tasapuolisemmaksi ja tämä vaatii tietysti työmarkkinoiden yhteistyötä ja palkkausjärjestelmien päivitystä eri aloilla.

Näiden ajatusten kera toivotan kaikille naisille oikein hyvää Naistenpäivää!  :)

Blogi minun osalta hiljenee pakollisen vaalikaranteenin myötä. Palaan blogien merkeissä kuntavaalien jälkeen. Käyttäkää äänioikeuttanne!  :)

Timo

Merkinnän kommentit (0) | » Kirjoita kommenttiFacebook -virta

Mielipidekirjoitukset

2. Maaliskuuta 2017
Warkauden lehdestä on saatu lukea kuntapäättäjien vierailuista kaupungin eri toimipisteissä. Päättäjän jalkautuminen kaupungin työpaikoille on erittäin hyvä ja kannatettava tapa saada lisää käytännöntietoa pä...
25. Helmikuuta 2013
Työuran kesto ja eläköityminen Keskustelut eläkeiän alarajan nostamisesta ovat kiihtyneet kevättä kohti mentäessä. Spekulointi eläkekysymyksestä on ollut päivittäistä, niin lehdissä kuin valtakunnan televisio uutisoinn...
21. Marraskuuta 2012
Takaisinottovelvoitetta pidennettävä Stora Enson Varkauden sellutehtaalle haetaan työntekijöitä määräaikaisiin työsuhteisiin oppisopimuksella. Tämä on erittäin hyvä, sillä tehtaalla ovet ovat olleet auki vain toiseen suunta...
19. Lokakuuta 2012
Haasteita tulevalle valtuustokaudelle Varkauden tilanne taloudellisesti tulee jatkumaan erittäin haastavana, myös tulevana valtuustokautena. Merkittävin asia tulopuolen heikkenemisessä on tietysti erittäin korkea työttömyysprosentti. Ratkaisut rakennemuutoks...
5. Syyskuuta 2012
Työ ja elinkeinotoimisto työttömän kiusa Varkaudessa? TE-toimiston toiminnassa on parantamisen varaa, koska se jättää huomioimatta työttömän työnhakijan henkilökohtaiset  tavoitteet  ja motivaatiot. Työttömän...
Katso kaikki mielipidekirjoitukset »

Yhteystiedot

Timo Suhonen
timo.suhonen@efora.fi
040 356 6869