Sdp

Kuntavaaliehdokas 2017

Timo Suhonen

Olen Varkautelainen kunnanvaltuutettu ja Varkauden Sosialidemokraatit ry:n puheenjohtaja. Vaikutan myös työpaikkani asioihin luottamusmiehen ominaisuudessa. Asun tällä hetkellä Varkauden Lehtoniemessä vaimon ja kolmen lapsen kanssa. Lue lisää »

Metsäteollisuuden tulevaisuus Varkaudessa.

Kuluva viikko oli kaksijakoinen. Alkuviikosta tullut tieto Varkauden paperi ja sellutehtaan alkavista yt - neuvotteluista ei jättänyt taaskaan ketään kylmäksi. Jo ties monennetko kymmenet alkavat yt:t Varkaudessa, saivat ainakin allekirjoittaneen repeemään, ei riemusta vaan pettymyksestä ! 

Varkauden tehtaiden tuloksentekokyky on hyvä. Ymmärtääkseni, tulos oli ensimmäiseltä kvarttaalilta Varkauden osalta tavoitettaan parempi. Henkilöstömäärä on samoin mitoitettu aiempien vähennysten jäljiltä niin, että jotkut osastot toimivat resurssien suhteen siten, että ylityömäärä on kohtalaisen suuri.

Maanantain tieto oli esillä keskiviikkona alkaneella Paperiliiton liittokokouksessa. Puheita kokouksessa pidettiin paljon ja väliaika keskusteluja käytiin muiden tehtaiden luottamusmiesten kesken ja valitettavan yhteinen huoli on se, että laajalti Stora Enson tehtailla on ilmoitettu yt nevotteluiden alkamisesta. Kokouksen viimeisenä päivänä julkilausumaa tehtäessä, Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala otti esille Varkautta mahdollisesti kohtaavan investoinnin. Investoinnit on juuri se asia, joka on ollut esillä sen vuoksi, että Suomeen ei ole metsäteollisuus juuri lähivuosina suuremmin investoinut. Yllätys oli juuri siksikin suuri. Ja tällä kertaa yllätys oli erittäin myönteinen. Investoinnin Varkauteen tullessa, tuonee se työtä tulevaisuuteen useiksi vuosiksi.

Varkauden Sosialidemokraatit tekivät Paperiliiton ohella julkilausuman ja keskeiset viestit lausumassa on, että ei ole hyväksyttävää, kun tehdas tekee hyvää tulosta, vähentää se väkeään tehtailta. Toinen  keskeinen viesti on se, että valtio - omisteisten yritysten henkilöstöpolitiikka ei voi olla vain irtisanomisten varassa. Julkilausumissa toivottiin myös investointien toteutuvan kotimaassa, jotta metsäteollisuuden työpaikat tulisi turvattua useiden vuosien ajaksi.

Kuvassa pidän puhetta Paperiliiton liittokokouksessa työn puolesta.

Merkinnän kommentit (0) | » Kirjoita kommenttiFacebook -virta

Yhteystiedot

Timo Suhonen
timo.suhonen@efora.fi
040 356 6869