Sdp

Kuntavaaliehdokas 2017

Timo Suhonen

Olen Varkautelainen kunnanvaltuutettu ja Varkauden Sosialidemokraatit ry:n puheenjohtaja. Vaikutan myös työpaikkani asioihin luottamusmiehen ominaisuudessa. Asun tällä hetkellä Varkauden Lehtoniemessä vaimon ja kolmen lapsen kanssa. Lue lisää »

Lomarahat pois ?

Suomen Yrittäjien, Porissa Suomi Areenassa esittämä lomarahojen ja pekkasten poisto herätti luonnollisesti keskustelua. Mielestäni esitys oli niin korkealentoinen, että enpä erityisemmin edes vaivautunut asiaa pohtimaan. Asiaa tuli pohdittua vasta kunnolla, ollessani perheen kanssa lomareissulla.


Lomailtuani perheen kanssa Ikaalisten kylpylässä sekä Tampereella Särkänniemessä, oli säästetyt lomarahat todella tarpeen. Nelihenkinen perhe, majoituttuaan kylpylään kolmeksi yöksi käyttää palveluita kohtuullisen hyvin. Itse majoittuminen, ruokailuineen ja kauppoineen on kotimaan matkailussa, sanotaanko kohtuukallista. Toki hyvästä palvelusta, laadukkaasta ruoka - ja kauppatarjonnasta mielellään maksaakin käypäisen hinnan. Käypäisellä hinnalla en tarkoita julkisuuttakin saaneen Visulahden, seitsemän euron makkaraperunoita.  Ateria juomineen nelihenkiseltä lapsiperheeltä maksaa ravintolassa keskimäärin 60 - 80 euroa, näin huomasin ainakin meidän perheen lomareissulla. Kun lasketaan se majoittumisen hinta joka lienee 100 - 200 e/ yö perheeltä, hotellista tai kylpylästä riippumatta, on todella tarpeen ainakin allekirjoittaneella se, että lomarahat on käytettävissä. Lomabudjetti nousee äkkiä muutaman päivänkin kotimaan lomareissulla, polttoainekustannukset mukaan lukien useisiin satoihin euroihin, ellei jopa nelinumeroiseen lukuun. Ja vaikka miten haluaisi kotimaan tarjontaa tukea omalla matkailulla, on reissussa ainakin meidän perheen näillä kustannuksilla laskettava suhteellisen tarkkaan, mihin eurot käytetään.

Suomen Yrittäjien esitys näin ollen, lomarahojen poistosta oli  klassinen : "Omaan jalkaan ampuminen" Väitän, että ainakin omalta kohdalta lomarahojen poisto veisi mahdollisuuksia käyttää niitä yrittäjien palveluita, joiden puolesta ymmärtääkseni yrittäjienkin tulisi puhua? Ja uskon myös, että monessa perheessä lomarahat ovat merkittävä osa lomabudjettia, lomaa suunniteltaessa.

Jatkossa toivoisin, että esimerkiksi yrittäjien edustajan lausunnot olisivat kotimaan yrittäjyyttä ja palveluntarjoajia tukevia ja keskittyisivät nimenomaan siihen, että Suomessa on laadukasta lomalaisen matkustaa ja ladata akkujaan perheensä kanssa.

 

Merkinnän kommentit (0) | » Kirjoita kommenttiFacebook -virta

Mielipidekirjoitukset

25. Elokuuta 2012
Miljoonia maksetaan, satoja irtisanotaan. Tämän päivän globaalissa, kvartaalitaloudessa tehdään varsinkin isoissa yrityksissä, henkilöstölle mitä halutaan. Itella kävi viime vuonna kovat yt – neuvottelut, jotka koskettivat ...
Katso kaikki mielipidekirjoitukset »

Yhteystiedot

Timo Suhonen
timo.suhonen@efora.fi
040 356 6869