Sdp

Kuntavaaliehdokas 2017

Timo Suhonen

Olen Varkautelainen kunnanvaltuutettu ja Varkauden Sosialidemokraatit ry:n puheenjohtaja. Vaikutan myös työpaikkani asioihin luottamusmiehen ominaisuudessa. Asun tällä hetkellä Varkauden Lehtoniemessä vaimon ja kolmen lapsen kanssa. Lue lisää »

Kesäkaupunki Varkaus!

Kesäkaupunki Varkaus!

On hienoa nähdä ja kokea kaikki se mitä Varkaudella on tarjota kesäisin asukkailleen sekä mahdollisille vierailijoille.

Kesäkuussa oli valtakunnallista näkyvyyttäkin saanut Vekara Varkaus, jo 16:sta kerran. Kesä – Heinäkuun vaihteeseen sopi hienosti paikallisten toimijoiden ideoima Esasta Pekkaan tapahtuma joka keräsi tiettävästi joitakin satoja osallistujia. Tulevia tapahtumia on Plantaasi 11, tapahtuma Kuntorannassa 8- 10 heinäkuuta. Samaten jo kolmatta kertaa järjestettävä Sampea ja Samppanjaa  on elokuun 12 – 13:sta päivä Itsenäisyydenpuistossa.

Kesäteatteri tarjonta esimerkiksi Nimettömien ja Harjurannan kesäteattereiden osalta on omiaan täydentämään kesänviettoa. Vielä kun saatiin kesäisille Iltatoreille jatkoa tiistaisin, aktiivisen Kangaslammin Teatteriyhdistys ry:n ja sen moottorin Satu Sepän ansiosta on Varkaus vähättelemättä huomioinut erittäin hyvin asukkaiden ja vierailijoiden viihtyvyyden kesäisin.

Yhteistä näille kaikille tapahtumille on niiden ohjelmallinen tarjonta myös lapsiperheille. On erittäin mieluisaa, kun tapahtumat ovat huomioineet myös sen, että on helppoa ja mielekästä osallistua tapahtumiin lasten kanssa. Mikä sen mukavampaa, kun saa perheen kanssa yhdessä osallistua positiivisiin tapahtumiin ja nauttia kesäisestä tunnelmasta, kun kelikin on mainiosti meitä taas suosinut.

Näiden mahdollisuuksien lisäksi toivoisin, että jatkossa Varkaudessa olisi mahdollisuus huomioida lapsiperheiden lapsia ja nuorisoa erikseen järjestettävällä kesäleirillä. Kaupunkimme on kärsinyt useiden vuosien ajan rakennemuutoksesta, joka on tarkoittanut monen perheen putoamista taloudelliseen ahdinkoon työttömyydestä johtuen. Näiden perheiden lasten ja nuorten toivoisin saavan mahdollisuuden osallistua heille järjestettyyn toiminnalliseen kesäleiriin.

1980 – luvulla Varkaudessa toimi kesäsiirtola, joka tarjosi mahdollisuuden juuri niiden perheiden lapsille, joilla oli taloudellisesti vaikeampaa. Itse osallistuin leireille monena kesänä ja parhaimpina kesinä useaan kertaan. Näistä leireistä on itselleni jäänyt hyvät muistot.

Teinkin lapsille ja nuorille järjestettävästä leiristä valtuustoaloitteen edellisessä valtuuston kokouksessa. Esitän aloitteessa mahdollisuutta toimia yhteistyössä Varkauden kaupungin, Varkauden seurakunnan ja Mannerheimin lastensuojeluliiton paikallisen osaston kanssa. Aloite toteutuessaan yhteistyökumppaneiden kanssa, olisi omiaan vaikuttamaan myös syrjäytyneisyyden ennaltaehkäisyyn.

Toivotan kaikille oikein lämmintä ja rentouttavaa kesää.

Merkinnän kommentit (0) | » Kirjoita kommenttiFacebook -virta

Yhteystiedot

Timo Suhonen
timo.suhonen@efora.fi
040 356 6869