Sdp

Kuntavaaliehdokas 2017

Timo Suhonen

Olen Varkautelainen kunnanvaltuutettu ja Varkauden Sosialidemokraatit ry:n puheenjohtaja. Vaikutan myös työpaikkani asioihin luottamusmiehen ominaisuudessa. Asun tällä hetkellä Varkauden Lehtoniemessä vaimon ja kolmen lapsen kanssa. Lue lisää »

Joukkovoimaa !

Joukkovoima hallituspolitiikkaa vastaan! Kyseinen ryhmä on aktivoitunut sosiaalisessa mediassa. Kuulun itsekin tämän ryhmän seuraajiin. Ryhmään kuuluu tällä hetkellä noin 7000 henkilöä. Tämä ryhmä on syntynyt ja aktivoitunut nyt vallassa olevan hallituksen muodostamisen ja esitellyn hallitusohjelman jälkeen. Sosiaalisessa mediassa toimivan ryhmän esittelyteksti on seuraavanlainen:

”Sipilän hallitus vie Suomea kuilun partaalle. Liian pitkään on pieni vähemmistö saanut määrätä koko Suomen suunnan, samalla kun työtätekevä enemmistö on joutunut ennennäkemättömän röyhkeän kiristyksen kohteeksi. Nyt, vuonna 2015 Sipilä, Soini ja Stubb katsovat että aika on tullut kypsäksi luovuttaa Suomi talouseliitin loputtoman ahnaisiin käsiin. Hallitus aikoo pukea elinkeinoelämän teettämän kuristuspannan jokaisen työläisen, opiskelijan, eläkeläisen ja kaikkien vähempiosaisten kaulaan. Me olemme eri mieltä. Me aiomme herättää kansan jo unohdetuksi luullun äänen eloon. Viemme 22.8 hallitukselle viestin, jota se ei voi ohittaa. Ja teemme sen yhdessä, teemme sen joukkona. Ja se sanoma kuuluu: me emme enää väistä, me emme enää alistu. Me olemme Joukkovoima.”
Ryhmän viesti on siis selkeä. On ymmärrettävää että tämänmuotoinen ”joukkovoima” aktivoituu aikana, jolloin selkeästi on tilausta sille että ns.heikommassa asemassa olevien ihmisten puolesta halutaan pitää ääntä. Pitkäaikaistyöttömyyden ja vähäosaisuuden vallitessa hallitus on suunnitellut leikkaavansa juuri työttömiltä, sairailta, opiskelijoilta sekä eläkeläisiltä. Tämä herättää luonnollisesti suuria tunteita. Joukkovoima hallituspolitiikkaa vastaan-ryhmän missioon kuuluu yhteisesti järjestetty mielenosoitus Helsingissä. Kohtalaisen hyvin järjestetty ja organisoitu tapahtuma tuo pääkaupunkiin arvioiden mukaan useita tuhansia henkilöitä osoittamaan mieltä hallituspolitiikkaa ja leikkauksia vastaan. Järjestetyt yhteiskuljetukset bussilla ympäri suomea on hyvä osoitus siitä, että joukkovoima toimii.

Mielenosoituksen pääasiallinen tarkoitus on herättää kansaa ajattelemaan ja arvioimaan vallassa olevan hallituksen tulevia päätöksiä ja linjauksia. Joukkovoiman- yhteinen pyrkimys on tietysti myös vaikuttaa hallituksen leikkauspolitiikkaan. Uskon että kansa ainakin osaltaan on kyllästynyt päätöksentekoon senkin vuoksi, että nyt hallituksessa on puolue joka on aiemmin halunnut profiloitua ”vanhoillisten puolueiden” vastustajana ja pieniosaisten ihmisten puolustajana. Ja nyt tämä puolue on leikaamassa juuri niiltä pieniosaisilta samalla kun hallitus on esimerkiksi hyväksynyt Kreikan kolmannen tukipaketin. Toivon että näin suuri mielenosoitus toteutuessaan vaikuttaa aidosti tuleviin päätöksiin ja linjauksiin. Toki realiteetti on, että linja pitää porvarihallituksella ja mielenosoituksen lopullinen vaikutin on se, että ääni saatiin kuuluviin ja päätöksiin kyllästynyt kansa saa tyydytettyä patoutuneita tunteitaan, toivottavasti rauhanomaisesti! Mielenosoituksen vaikutus voinee olla tässä tapauksessa kuitenkin olemassa paremmin, kuin esimerkiksi 2010 – kun Helsingissä järjestettiin suurmielenosoitus monikansallista metsäyhtiötä vastaan lopetettavien tehtaiden vuoksi. Olin tuolloin itse mukana heiluttamassa kylttiä eduskuntatalon edessä. Tietenkään, mielenosoitus ei pelastanut tehtaita eikä työpaikkoja, mutta saatiin ainakin purkaa kiukkua mielestämme vääriä perusteluja ja päätöksiä vastaan!

Henkilökohtaisesti en tällä kertaa pääse valitettavasti kyseiseen mielenosoitukseen. Olen kuitenkin hengessä mukana! Kansan täytyy silloin osoittaa mieltä kun se kokee että heitä poljetaan! Pohjois-Savostakin on bussikuljetuksia menossa mielenosoitukseen joka siis järjestetään Helsingissä tulevana lauantaina 22.8.2015.

Merkinnän kommentit (0) | » Kirjoita kommenttiFacebook -virta

Mielipidekirjoitukset

25. Elokuuta 2012
Miljoonia maksetaan, satoja irtisanotaan. Tämän päivän globaalissa, kvartaalitaloudessa tehdään varsinkin isoissa yrityksissä, henkilöstölle mitä halutaan. Itella kävi viime vuonna kovat yt – neuvottelut, jotka koskettivat ...
Katso kaikki mielipidekirjoitukset »

Yhteystiedot

Timo Suhonen
timo.suhonen@efora.fi
040 356 6869