Sdp

Kuntavaaliehdokas 2017

Timo Suhonen

Olen Varkautelainen kunnanvaltuutettu ja Varkauden Sosialidemokraatit ry:n puheenjohtaja. Vaikutan myös työpaikkani asioihin luottamusmiehen ominaisuudessa. Asun tällä hetkellä Varkauden Lehtoniemessä vaimon ja kolmen lapsen kanssa. Lue lisää »

Jatkuvuutta vaikuttamiseen

Kuluvan viikon maanantaina putosi poliittinen pommi, Varkauden Sosialidemokraattisen kansanedustajan Kari Rajamäen ilmoittaessa jättäytyvänsä pois seuraavista eduskuntavaaleista 2015. Henkilökohtaisesti ja varmasti lähes kaikki puolueosastomme jäsenetkin olivat varmoja siitä, että Karin erittäin vahva ja kokenut työ jatkuu vaalien 2015 jälkeenkin. Puolueosaston puheenjohtajana olin valmistautunut siihen, että osastomme asettaa 22.1.2014 ylimääräisessä kokouksessaan eduskuntavaaliehdokkaakseen edellisten, 2011 vaalien ehdokkaat eli Rajamäen sekä Suhosen. 

Tunnelmat olivat alkuun vakavat. Karin ilmoitus tuli kuitenkin siltäosin oikeaan aikaan, että nyt on aikaa Savo - Karjalan Sosialidemokraateilla parhaaseen mahdolliseen ehdokasasetteluun. Ensimmäiset ehdokkaat asetetaan Maaliskuussa Leppävirralla, piirikokouksessa. Uskon että piirikokoukseen mennessä saamme hyvän, monipuolisen ehdokaslistan kasattua. Tarkoitus on syksyllä 2014 asettaa viimeiset 3 - 4 ehdokasta eduskuntavaaleihin. Varkauden Sosialidemokraattien puolesta uskallan myös todeta, että Karin poisjäännistä huolimatta ei luovuteta, tehdään kaikkemme sen eteen, että kaupungistamme on edelleen eduskunnassa päättäjä tekemässä työtä Keski - Savon ja koko Itä - Suomen puolesta.

Olen saanut runsaasti yhteydenottoja siitä, mikä on tämän alueen demareilla vaalien osalta aktiivisuus ja halukkuus tehdä töitä oman ehdokkaansa puolesta. Ehkä ratkaisevin ja vaikuttavin kysymys on se, miten istuva kansanedustaja asettuu tukemaan alueen ehdokasta / ehdokkaita ? Paikallislehdessä päätoimittaja kommentoi 26.1.2014 seuraavasti "Mielenkiintoista on silti nähdä, asettuuko Rajamäki julkisesti tukemaan ketään eduskuntavaalien alla. Rajamäki on ollut niin vahva ja niin pitkään , että tällaisella tuella olisi painoarvoa." Olen paikallislehden päätoimittajan kanssa samaa mieltä. On mielenkiintoista nähdä, mikä on kansanedustajan tahtotila tämän asian suhteen.

Kaikesta huolimatta, olen valmistautunut tuleviin eduskuntavaaleihin pitkäjänteisesti jo 2011 vuodesta alkaen. Tätä valmistautumista on tukenut se, että ay - demarit ovat ensimmäistä kertaa historiassaan käynnistäneet projektin Liike - 15, joka antaa koulutusta ja apua kampanjan  ja tukijoukkojen rakentamisessa. Keskeisten ammattiliittojen 1 - 2 ehdokasta valtakunnan tasolla ovat omalla aktiivisuudellaan osoittaneet sen, että tosimielellä ollaan liikkeellä. On ollut kunnia kuulua tuohon joukkoon. Uskon, että tästä porukasta ammattiliittojen odotusten mukaisesti saadaan useita kansanedustajia eduskuntaan.

Rakentaminen on siis käynnissä. Toivon edelleen että jo hyvin alkanut tukijoukkojen kerääminen jatkuu hyvissä tunnelmissa. Tervetuloa jokainen halukas tekemään työtä yhteisen tavoitteen eteen !

Merkinnän kommentit (1) | » Kirjoita kommentti
Eero Kukkonen kirjoitti 26.1.2014 14:56:08
Hyvä blogi, Timolla sana hallussa Kiitos !Facebook -virta

Mielipidekirjoitukset

25. Elokuuta 2012
Miljoonia maksetaan, satoja irtisanotaan. Tämän päivän globaalissa, kvartaalitaloudessa tehdään varsinkin isoissa yrityksissä, henkilöstölle mitä halutaan. Itella kävi viime vuonna kovat yt – neuvottelut, jotka koskettivat ...
Katso kaikki mielipidekirjoitukset »

Yhteystiedot

Timo Suhonen
timo.suhonen@efora.fi
040 356 6869