Sdp

Kuntavaaliehdokas 2017

Timo Suhonen

Olen Varkautelainen kunnanvaltuutettu ja Varkauden Sosialidemokraatit ry:n puheenjohtaja. Vaikutan myös työpaikkani asioihin luottamusmiehen ominaisuudessa. Asun tällä hetkellä Varkauden Lehtoniemessä vaimon ja kolmen lapsen kanssa. Lue lisää »

"Hyväveli" päätöksiä?

Osallistuessani avoinna olevan viran, Varkauden kaupungin controllerin haastatteluihin haastattelijan roolissa, olin hieman epäileväinen joskin myös utelias uuden kokemuksen edessä. Kokemus olikin mieleenpainuva. Näin ja koin ensikertaa miten pöydän sillä puolella ajatellaan ja koetaan haastattelut.

Tapahtumat haastattelujen ja virkamiespäätöksellä tapahtuvan valinnan jälkeen onkin sitten toinen juttu. Kuntalaisille koko tapahtumaketju näyttäytyi varmasti syystäkin sellaisella tavalla, jota ei saisi tapahtua. Luottamus virkamiesten ja politiikkojen toimintaan kun on nykyään kaltevalla pinnalla. Tämän vuoksi on erityisen tärkeää, että kaikki toiminta, päätökset jotka vaikuttavat kuntalaisiin ja varsinkin valinnat johtaviin tehtäviin tulee olla kirkkaana mielessä niin, että ei jäisi hitusenkaan epäilyä siitä, onko toimittu oikein vai ei !

Tuskin on mahdotonta toteuttaa kuntalaisille tiedottamista avoimesti ja rehdisti. Selkeys päätöksissä perusteluineen tulee olla kaikkien yhteinen päämäärä. Ihmettelyt joka vaaleissa alhaisesta äänestysprosentista tulevat jatkumaan juuri niin kauan, kun ja jos on yhtään aihetta siihen, että kuntalaiset arvioivat poliittisten ja virkamiespäätösten pohjautuvan "hyväveli" järjestelmään. Valinnat virkoihin tulee perustua yksinkertaisesti pätevyyteen, ei siihen kuka hakija on. On rehdisti todettava myös se, että eihän valinnan estekkään saa olla poliittinen toiminta, kuten siis ei myös valinnan perustekkaan !

Oppia on otettu ja vaikeiden asioiden kautta positiivisesti eteenpäin, kevättä kohden ! :)

Merkinnän kommentit (0) | » Kirjoita kommenttiFacebook -virta

Yhteystiedot

Timo Suhonen
timo.suhonen@efora.fi
040 356 6869