Sdp

Kuntavaaliehdokas 2017

Timo Suhonen

Olen Varkautelainen kunnanvaltuutettu ja Varkauden Sosialidemokraatit ry:n puheenjohtaja. Vaikutan myös työpaikkani asioihin luottamusmiehen ominaisuudessa. Asun tällä hetkellä Varkauden Lehtoniemessä vaimon ja kolmen lapsen kanssa. Lue lisää »

#HupparikansanPuolella

Nuorisotyön viikkoa vietetään 5-11.10.2015. Huomisesta alkaen siis vietetään viikkoa jolloin nuorisotyö ja sen tärkeys on varmasti laajasti esillä. On ironista, että kun tiedostetaan nuorisotyön tärkeys ja sen pitkäaikaiset vaikutukset nuorten elämän tiellä niin tästä huolimatta valtakunnan tasolla nuorisotyön mahdollisuuksia ollaan määrätietoisesti tuhomassa.  Hallituksen esityksessä esimerkiksi nuorisotakuusta leikataan useita kymmeniä miljoonia euroja. Nuorisotakuun romuttamisen ohella hallitus on heikentämässä Etsivä Nuorisotyö – ohjelmaa, koska tästä hallitus on leikkaamassa ensi vuoden aikana kuusi miljoonaa euroa. Etsivä nuorisotyö on tavoittanut valtakunnallisesti 20 000 nuorta joista jatkotoimenpiteisiin on päässyt vuosittain 15 000 nuorta. Allianssin puheenjohtaja Eero Rämö arvioi, että nuorten työelämästä syrjäytymisestä aiheutuu vuosittain 600 miljoonan euron kustannukset.
Näiden leikkausten lisäksi nuoriin kohdistuvia heikennyksiä on luvassa myös työpajatoimintaan, työllisyysmäärärahoihin sekä työkokeiluihin. Koulutuksistakin ollaan leikkaamassa.  Oppisopimuskoulutuksen lisäksi kaikki koulutusasteet joutuvat juustohöylän alle. Tämä on erittäin tuhoisaa ja lyhytnäköistä politiikkaa jonka tähtäimessä ja uhrina ovat juuri nuoret. Tulevaisuus näyttää siis varsin synkältä.
 
Valtakunnallinen linjaus perusporvarihallitukselta on siis tiedossa nuorisotyön osalta. Tämä tuo paineita luonnollisesti kunnalliseen päätöksentekoon nuorisotyöhön liittyen. On äärimmäisen tärkeää että paikallistasolla nuorisotyöhön satsataan kaikin mahdollisin voimavaroin. Kuntapäättäjät ovat monessa kunnassa tilanteessa, jossa jo muutoinkin painitaan talouskurimuksessa. Oletan että kuntien päättäjät saavat eteensä 2016 – talousarvioiden yhteydessä esityksiä, joissa kuntatasonkin nuorisotyö joutuu säästöleikkuriin. Toivon että pokka pitää ja päättäjät tiedostavat sen että nuorisotyö on erittäin tärkeää hoitaa kunnissa mahdollisimman kattavasti. Nuorten aktiviteettien huomioimisen ohella myös etsivä – ja ennaltaehkäisevä työ on se joka kantaa hedelmää pitkällä aikavälillä. Yli hallintokuntien tehtävä sosiaali- työllisyys sekä koulutuspalveluiden ohjauksen on toimittava ”yhden luukun palveluna”.
Jokainen nuori on tulevaisuuden tekijä. Meillä päättäjillä on iso vastuu siitä, miten me otetaan tämä asia konkreettisesti haltuun. Valtakunnan tasolla kompuroidaan pahasti tämän asian hoidossa ja se tarkoittaa vääjäämättä sitä, että kunnissa ja kaupungeissa tämä vastuu tulee kantaa tulevaisuudessa entistä vahvemmin, 90 – luvun näytöt on tiedossa. Tähän mustaan kuiluun ei tule suomen nuorisoa enää pudottaa. Pidetään siitä huoli!
Merkinnän kommentit (0) | » Kirjoita kommenttiFacebook -virta

Yhteystiedot

Timo Suhonen
timo.suhonen@efora.fi
040 356 6869