Sdp

Kuntavaaliehdokas 2017

Timo Suhonen

Olen Varkautelainen kunnanvaltuutettu ja Varkauden Sosialidemokraatit ry:n puheenjohtaja. Vaikutan myös työpaikkani asioihin luottamusmiehen ominaisuudessa. Asun tällä hetkellä Varkauden Lehtoniemessä vaimon ja kolmen lapsen kanssa. Lue lisää »

Erityislapsi ekaluokalle

Perheemme pienimmäinenkin aloittaa huomenna koulun. Myönnän, että minua jännittää nyt tämä koulun aloitus enemmän kuin aiemmat koulun aloitukset perheessämme. Tyttäremme koulumatkat ja koulunkäynnin kulku ei ole aivan ns.normaalia, johtuen tyttäremme 1.tyypin diabeteksestä. Koulun alkaminen tarkoittaa tietysti tyttäremmekin kohdalla askelia itsenäistymiseen ja vastuun kantoon. Tätä on opeteltu diabeteksenkin hoidossa. Tyttö osaa ottaa jo vaadittavan veren sokerin sormen päästä ennen jokaista ateriaa. Samoin, insuliinin annostelu ohjeiden mukaan onnistuu insuliinipumpusta. Insuliinipumpun hälytyksiä, alhaisen tai korkean verensokerin osalta on myös opeteltu. Turvallinen koulunkäynti pienimmän lapsemme kohdalla tarkoittaa mm. sitä että sokeritasapaino on kontrollissa. Tapaaminen opettajan ja koulunkäyntiavustajan kanssa toi meille vanhemmille luottamusta siihen, että ekaluokkalainen on hyvissä käsissä. Myönnän, että nyt varmasti konkreettisesti ensimmäistä kertaa on tullut ajatuksia itselleni siitä, että voi kunpa tyttäremme ei olisi reilut 5 vuotta sitten sairastunut. Miten paljon helpommalla kaikki pääsisimmekään? Tämä sairaus on vakavuudeltaan sen luonteinen, että se vaatii sen 24/7 huomion.
Meillä ei kuitenkaan ole valinnan varaa. Olemme tietysti sitoutuneet siihen, että annamme tyttärellemme parhaan mahdollisen hoidon. Olemme näiden vuosien aikana myös pyrkineet kaikin tavoin toimimaan mahdollisimman ”tavallisesti” niin, että sairaus ei veisi tyttäreltämme pois mitään sellaista, joka olisi olemassa jos hän olisi terve.
Koulunaloitusta on positiivisessa hengessä harjoiteltu porukalla. Vanhempien jännitystä ei ole lapselle näytetty, vaan kannustavalla ja reippaalla mielellä ollaan valmistauduttu yhdessä koulun alkuun.

Huomenna koulutaipaleen aloittaa tuhansia ekaluokkalaisia. Toivon että jokainen aloittava pieni koululainen saa turvallisen koulunaloituksen. Tämä on huomioitava myös liikenteessä. Muistetaan kaikki, että kiire ei olisi koulumatkalla tuomassa turvattomuutta. Toivon myös, että jokainen koululainen saisi olla oppimassa uusia asioita hyvillä mielin kannustavassa kaveriporukassa. Kuunnellaan me vanhemmat lapsiamme. Tehdään omalta osaltamme mahdolliseksi se, että koulukiusaamisen osalta nollatoleranssi toteutuu.
Hyvää koulunaloitusta kaikille!

Merkinnän kommentit (0) | » Kirjoita kommenttiFacebook -virta

Mielipidekirjoitukset

25. Elokuuta 2012
Miljoonia maksetaan, satoja irtisanotaan. Tämän päivän globaalissa, kvartaalitaloudessa tehdään varsinkin isoissa yrityksissä, henkilöstölle mitä halutaan. Itella kävi viime vuonna kovat yt – neuvottelut, jotka koskettivat ...
Katso kaikki mielipidekirjoitukset »

Yhteystiedot

Timo Suhonen
timo.suhonen@efora.fi
040 356 6869