Sdp

Kuntavaaliehdokas 2017

Timo Suhonen

Olen Varkautelainen kunnanvaltuutettu ja Varkauden Sosialidemokraatit ry:n puheenjohtaja. Vaikutan myös työpaikkani asioihin luottamusmiehen ominaisuudessa. Asun tällä hetkellä Varkauden Lehtoniemessä vaimon ja kolmen lapsen kanssa. Lue lisää »

Demarijohtoon ammattiyhdistysosaamista!

Sosialidemokraattien Puoluekokouksessa 24.5 - 26.5 valitaan uusi puoluesihteeri sekä mahdollisesti uusitaan varapuheenjohtajistoa.

Nyt on aika vahvistaa työ ja oikeudenmukaisuus - aatetta sanoista tekoihin. Palataan sosialidemokraattisena puolueena siihen, mistä aikanaan puolue ammensi voimaa ja kannatusta.

"Rasvaduunarit" ja "rautakourat" saadaan lähemmäksi puoluetta, kun heidän edunvalvontaan perehtyneitä henkilöitä on puolueen johdossa. Näen myös niin, että tässä on vastavoimaa sille, mitä kokoomuspuolue tekee taitavasti ja mistä he saavat kannatusta. Työväenpuolueeksi julistautuminen porvaripuolueelta, on onnistunut juuri siitä syystä, että tämä vastavoima perinteiseltä duunaripuolueelta on jäänyt vajavaiseksi. Hajuraon otto sosialidemokraateilta ay - liikkeeseen, oli tältä osin kohtalokasta.

 Hallitusneuvotteluissa sekä raamisopimusta tehdessä näimme jo merkittävää lähenemistä aidon työväenpuolueen ja ay - liikkeen kesken. Tulos oli mielestäni hyvä. Sosialidemokratia sekä ammattiyhdistysliike ovat ne merkittävimmät tahot, jotka parhaiten huolehtivat työväestä niin, että heikoimpia ei poljeta tuloksellisuuteen ja täydellisyyteen pyrkivässä kvartaalitaloudessa maanrakoon.

 Sosialidemokraateilla on jo erittäin vahva ja hyvä puheenjohtaja. Vahvistamalla vielä puolueen johtoa ammattiyhdistysliikkeen osaajilla, saamme varmasti erittäin hyvät lähtökohdat kuntavaaleihin. Valitsemalla puolueen varapuheenjohtajaksi sekä puoluesihteeriksi ay - ammattilaisen, saamme käännettyä tehdas ja telakkaduunareiden katseet takaisin puolueeseen. Esimerkiksi eduskuntavaaleissa nämä katseet suuntautuivat perussuomalaisiin. Nyt joukkopako perussuomalaisista tarjoaa meille mahdollisuuden "paluumuuttajien" huomioimiseen ja uskon palauttamiseen sosialidemokraattiseen politiikkaan ja edunvalvontaan. Henkilötasolle mentäessä, näen, että puoluesihteeriksi kävisi erinomaisesti Sak:n viestintäpäällikkö Reijo Paananen. Varapuheenjohtajistoon, demarinuortenkin esittämä Antti Lindtman olisi erittäin hyvä valinta, täydentämään työväenpuolueen johtoa. 

Olemme oikealla tiellä. Oikeanlaisella politiikalla, sekä vahvan puheenjohtajan esiintymisellä olemmekin jo saaneet kannatusta nousuun. Ruotsissa sosialidemokraattien kannatus lähti räjähtävään nousuun, kun puolue valitsi johtajakseen ammattiyhdistysliikkeen vaikuttajan. Meillä on mahdollisuus vastaavaan, kun huomioidaan aiemmin mainitsemani toimenpiteet tulevassa puoluekokouksessa.

 Syksyn kunnallisvaalit lähenevät nopeasti. Puoluekokous hyvien päätösten myötä, antaa meille merkittävän potkun eteenpäin ja puolueen paluu oikealle paikalle, eli maamme ykköspuolueeksi on todellakin mahdollista!

Merkinnän kommentit (0) | » Kirjoita kommenttiFacebook -virta

Mielipidekirjoitukset

25. Helmikuuta 2013
Työuran kesto ja eläköityminen Keskustelut eläkeiän alarajan nostamisesta ovat kiihtyneet kevättä kohti mentäessä. Spekulointi eläkekysymyksestä on ollut päivittäistä, niin lehdissä kuin valtakunnan televisio uutisoinn...
21. Marraskuuta 2012
Takaisinottovelvoitetta pidennettävä Stora Enson Varkauden sellutehtaalle haetaan työntekijöitä määräaikaisiin työsuhteisiin oppisopimuksella. Tämä on erittäin hyvä, sillä tehtaalla ovet ovat olleet auki vain toiseen suunta...
19. Lokakuuta 2012
Haasteita tulevalle valtuustokaudelle Varkauden tilanne taloudellisesti tulee jatkumaan erittäin haastavana, myös tulevana valtuustokautena. Merkittävin asia tulopuolen heikkenemisessä on tietysti erittäin korkea työttömyysprosentti. Ratkaisut rakennemuutoks...
5. Syyskuuta 2012
Työ ja elinkeinotoimisto työttömän kiusa Varkaudessa? TE-toimiston toiminnassa on parantamisen varaa, koska se jättää huomioimatta työttömän työnhakijan henkilökohtaiset  tavoitteet  ja motivaatiot. Työttömän...
25. Elokuuta 2012
Miljoonia maksetaan, satoja irtisanotaan. Tämän päivän globaalissa, kvartaalitaloudessa tehdään varsinkin isoissa yrityksissä, henkilöstölle mitä halutaan. Itella kävi viime vuonna kovat yt – neuvottelut, jotka koskettivat ...
Katso kaikki mielipidekirjoitukset »

Yhteystiedot

Timo Suhonen
timo.suhonen@efora.fi
040 356 6869