Sdp

Kuntavaaliehdokas 2017

Timo Suhonen

Olen Varkautelainen kunnanvaltuutettu ja Varkauden Sosialidemokraatit ry:n puheenjohtaja. Vaikutan myös työpaikkani asioihin luottamusmiehen ominaisuudessa. Asun tällä hetkellä Varkauden Lehtoniemessä vaimon ja kolmen lapsen kanssa. Lue lisää »

"Hello there"

 

Stephen Elop, on varmasti monen miljonääri – sikariportaan edustajan esikuva. Mielikuvassani herrat Elop ja Nalle Wahlroos käyvät käsikynkkää konjakille, paksut sikarit suupielessä.

Toimitusjohtajan mutkaton tyyli, ilmoittaaa megaluokan irtisanomisista sopinee kvarttaalitalouden johtajistolle, näin uskon. Entinen Nokian toimitusjohtaja ei ymmärrä sosiaalisesta osaamisesta mitään. Johtaja, joka sai Nokian vuosistaan miljoonien suuruista vuosipalkkaa, höystettynä 4,2 miljoonan euron palkkioilla,  aloittaa suomesta 1100 ihmisen irtisanomisuutisen Microsoftilta lauseella : ”Hello there”.
Suurten yritysten johtajistoon kuuluvien henkilöiden luulisi ymmärtävän ja tietävän miten henkilöstöä kohdellaan. Ylimielisyys ja henkilöstön eli työntekijöiden vähättely ei todellakaan kuulu siihen repertuaariin, jossa työyhteisöä kunnioitetaan. Minkälaisen viestin tämänmuotoinen käyttäytyminen suurelta johtajalta antaa kansainvälisestikin suomen työyhteisöstä – ja kulttuurista ? Väitän että kuva ei kestä päivänvaloa. Miten tällainen viestinnän osaamattomuus vaikuttaa työntekijöihin ? Väitän että synkkien uutisten lisäksi se tyyli jolla asia kerrotaan, ei todellakaan anna aihetta hurraa huutoihin.

Henkilöstöjohtamiskyvyn ollessa kuralla, Elopin henkilökohtaiset näytöt yritysjohtana, eivät mielestäni myöskään ole kummoiset. Nokiassa johtajana ollessaan yrityksen markkina-arvo romahti. Tähän on osasyynä varmasti johtajan strategiset yritysratkaisut. Suomalaisen lippulaivan tuhon varmistettua, johtaja siirtyi seuraavaan tehtävään. Olen vuorenvarma, että tästäkään tehtävästä ja suorituskyvystä ei kirjoiteta menestystarinaa. Guardian lehti ottaakin kantaa johtajan kykyihin. Lehden mukaan viesti jonka Elop lähetti henkilöstölleen, osoittaa sen että Googlella ja Applella ei ole mitään pelättävää.
Uskon että Elop kyllä jää historiankirjoihin siten, että jos ja kun valitettavasti joku suuri yritysjohtaja mokaa, voidaan sitä siteerata : ”teki elopit”

Olisi mielenkiintoista nähdä, miten johtajan aloittama kirjeenvaihto jatkuisi. Minkälainen olisi vastauskirje työntekijöiltä ?
Alkaisiko se kenties, kuudella eri vuosikymmenellä vaikuttaneen amerikkalaisen rockmuusikon, 1991 levyttämän albumin nimikkokappaletta mukaillen  ” Hey Stoopid”

 
Merkinnän kommentit (0) | » Kirjoita kommenttiFacebook -virta

Mielipidekirjoitukset

25. Elokuuta 2012
Miljoonia maksetaan, satoja irtisanotaan. Tämän päivän globaalissa, kvartaalitaloudessa tehdään varsinkin isoissa yrityksissä, henkilöstölle mitä halutaan. Itella kävi viime vuonna kovat yt – neuvottelut, jotka koskettivat ...
Katso kaikki mielipidekirjoitukset »

Yhteystiedot

Timo Suhonen
timo.suhonen@efora.fi
040 356 6869