Sdp

Kuntavaaliehdokas 2017

Timo Suhonen

Olen Varkautelainen kunnanvaltuutettu ja Varkauden Sosialidemokraatit ry:n puheenjohtaja. Vaikutan myös työpaikkani asioihin luottamusmiehen ominaisuudessa. Asun tällä hetkellä Varkauden Lehtoniemessä vaimon ja kolmen lapsen kanssa. Lue lisää »

Warkauden lehti - Vielä enemmän voidaan tehdä yrittäjyyden puolesta. 20.1.2016

Varkaus palkittiin menneellä viikolla Pohjois-Savon yrittäjäystävällisimpänä kaupunkina. Palkitsemisesta päätti Savon Yrittäjät ja Pohjois-Savon liitto. 
 
Varkaus on myönteisesti esillä. Viime ja edellisenä vuonna lähes yltäkylläisyyteen asti saadut positiiviset uutiset suurista investoinneista alueelle olivat omiaan virittämään alueelle uutta henkeä. Pessimismi, passiivisuus ja negatiivinen henki alkoi siis ainakin joiltain osin taittua talousalueella. Palkitseminen yrittäjien ja Pohjois-Savon liiton puolelta oli erittäin hyvä ja kannustava ele siihen että on jotain tehty oikeinkin. Toki palkinto varmasti antaa lisää motivaatiota siihen että asioita voidaan tehdä entistäkin paremmin.
 
Kaupunki pystyy omalla toiminnallaan vaikuttamaan yrittäjäystävällisyyteen. Elinkeinotyöryhmä on yksi työrukkanen kun huomioidaan elinkeinoelämän ja yrittäjyyden mahdollisuuksia ja vaikutuksia talousalueella. Kaupunginjohtaja Hannu Tsupari kommentoi Warkauden lehdessä mahdollisuutta siihen että tähän työryhmään kuuluisi jatkossa myös yrittäjien edustusta. Tämä varmasti tukisi sitä tavoitetta jossa yhteistyö kaupungin ja yrittäjien kesken konkretisoituisi päätöksenteon osalta.
 
Alueella olevien edellytysten parempi huomioiminen yrittäjyyden ja elinkeinoelämän tueksi lähtee perusasioista. Vielä pari vuotta sitten tuskailtiin alueella olevien tyhjien teollisuushallien kohtaloa. Nyt tilanne on päinvastainen. Hallitilaa ei enää löydy siten että sitä olisi välittömästi tarjolla sitä tarvitseville yrityksille. Tämä on asia joka tiedostetaan ja siihen pyritään varmasti reagoimaan mahdollisuuksien mukaan siten että tulevaisuudessa olisi alueelta osoittaa lisää teollisuus- ja yritystilaa. Perusasioihin kuuluu varmasti myös uusyrityskeskus Wäläkyn, Navitas Kehitys Oy:n sekä Teollisuuskylän tarjoama palvelu. Onkin havaittavissa, että varsinkin Navitas Kehitys on terävöittänyt toimintaansa nykyisen toimitusjohtajan otteessa. Teollisuuskylä on varmasti myös tehnyt kaikkensa vaikeassa tilanteessa ja palvellut yritystarpeita mahdollisuuksiensa mukaan, kovassa poliittisessakin paineessa. Näiden toimijoiden yhteistyön lisääntyessä saamme varmasti vielä enemmän voimaa yhteiseen tavoitteeseen, elinkeinoelämän kehittymiseen alueella. 
 
Kaupunki voi tukea yrittäjiä osaltaan siten että työllistämiskynnystä madalletaan. Varkauden kaupunki on varannut kuluvan vuoden talousarvioon rahoitusta yrityksille ja yhteisöille myönnettävään rekrytointitukeen. Rekry-tukea on varattu 108 000 euroa. Määräraha riittää 30 henkilön työllistämiseen kuuden kuukauden ajaksi, mikäli tukimäärä on 600 euroa henkilöltään kuukaudessa. Tämän tuen lisäksi kaupunki tukee vastavalmistuneita nuoria Ekatyö-tuella. Tätä tukea voidaan maksaa työnantajalle 400 euroa kuukaudessa, kahden kuukauden ajan. Tukea on kokonaisuudessaan varattu 25 nuoren työllistämiseen.  Näiden tukien lisäksi on varattu vielä mahdollisuus perinteiseen kuntalisään TE-toimiston palkkatuen lisäksi. Tukea on budjetoitu 15 henkilön palkkaamiseen kuuden kuukauden ajaksi 400 euron korvauksella.  Näistä yrittäjiä tukevista päätöksistä on yrittäjiä infottava mahdollisimman hyvin. Tukea ei saa jäädä käyttämättä tiedon puutteen vuoksi.
 
Yrittäjien keskinäinen yhteistyö alueella on myös keskeisimpiä tekijöitä onnistuneelle yritystoiminnalle. Varkauden kehittämisyhdistyksen Potkurin- lakkautuminen on esimerkki siitä että yhteistyö ei kaiketi ole niin helppoa kun sen luulisi ja soisi olevan. Positiivisesta tekemisestä on yrittäjien keskuudessa esimerkkejä. Se säteilee laajalle alueelle, kuin myös se negatiivinenkin. Toivon voimia alueen yrittäjille ja yhdistyksille yhteiseen hyvään, aktiiviseen yhteistyöhön joka varmasti tuo yhteistä hyvää työllisyydenkin muodossa.
 
Timo Suhonen (sd)
Kaupunginhallituksen varapuheenjohtajaFacebook -virta

Mielipidekirjoitukset

25. Elokuuta 2012
Miljoonia maksetaan, satoja irtisanotaan. Tämän päivän globaalissa, kvartaalitaloudessa tehdään varsinkin isoissa yrityksissä, henkilöstölle mitä halutaan. Itella kävi viime vuonna kovat yt – neuvottelut, jotka koskettivat ...
Katso kaikki mielipidekirjoitukset »

Yhteystiedot

Timo Suhonen
timo.suhonen@efora.fi
040 356 6869