Sdp

Kuntavaaliehdokas 2017

Timo Suhonen

Olen Varkautelainen kunnanvaltuutettu ja Varkauden Sosialidemokraatit ry:n puheenjohtaja. Vaikutan myös työpaikkani asioihin luottamusmiehen ominaisuudessa. Asun tällä hetkellä Varkauden Lehtoniemessä vaimon ja kolmen lapsen kanssa. Lue lisää »

Warkauden Lehti - Vapaaehtoinen kansalaistoiminta 19.7.2014

Yhteisöllisyys on nykyäänkin erittäin tärkeä voimavara. Kolmas sektori, eli kansalaisjärjestöt ja vapaaehtoinen kansalaistoiminta on edelleen suuressa roolissa kun puhutaan ihmisten osallistuvuudesta ja aktiivisesta toiminnasta. Eri järjestöt toimivat ja tarjoavat tekemistä kaikille, jotka vähääkään ovat kiinnostuneet yhteisestä vaikuttavuudesta.

On merkille pantavaa, että esimerkiksi eläkeläisjärjestöt toimivat äärimmäisen vahvalla osallistumisprosentilla. Näyttää, että eläkkeellä olevat järjestötoimintaan osallistuvat ovat aktiivisia ja ahkeria. Yhteisöllisyys kukoistaa heidän keskuudessaan. Tämä on hyvä esimerkki nuoremmillekin toimijoille.
Kesäkuussa pidetyssä Eläkkeensaajien Keskusliiton liittokokouksessa Jyväskylässä, palkittiin Varkauden Eläkkeensaajat ansioistaan. Varkauden Eläkkeensaajat ry on toiminnallaan Varkauden yksi merkittävimmistä toimivista ja aktiivisista eläkeläisjärjestöistä. Palkitsemisen perusteissa oli huomioitu mm. kerho- ja yhteiseen toimintaan panostaminen sekä jäsenmäärän merkittävä kasvu. Tänä päivänä, mikä tahansa yhdistys joutuu painimaan aktiivisesta osallistumisesta ja jäsenmäärästä. Tämänkin vuoksi on todella arvostettava asia, että Varkauden Eläkkeensaajat ovat oman toiminnan kautta saaneet jo aiemmin suuren jäsenmäärän vielä kasvamaan entisestään. Tämä on osoitus siitä, että järjestön vetäjät ovat itseänsä säästämättä saaneet sen yhdessä tekemisen huippuunsa. Järjestö on siis yhteisöllisyyden keskiössä.

Kansalaisaktivismi ja yhteinen tekeminen on näkynyt ja näkyy vielä tänä kesänä kaupungissamme myös monen tapahtuman muodossa. Perussettiin kuuluvat Vekara Varkaus, Sampea ja Samppanjaa, ovat saaneet seurakseen myös urheilullisia tapahtumia. Jo toistamiseen järjestetty katusählyturnaus sulki Ahlströminkadun osittain viikonlopuksi heinäkuun alkupuolella. Sama yhdistys järjestää myös mielenkiintoisen tapahtuman Kämärillä. Tapahtumassa saadaan Varkauden monimuotoista palloiluperinnettä kunnioittaen nauttia Ykköspesis – tasoisesta ottelusta kun ottelussa pelaavat vastakkain Puijon pesis sekä Oulun lippo. Molemmissa joukkueissa pelaa Varkaus lähtöisiä pelaajia.

On hienoa, että muutaman aktiivisen Varkautelaisen kaverin voimin näitäkin tapahtumia saadaan aikaiseksi ja talkoolaisia sitoutettua monella rintamalla.  Musiikillisesta annista huolehtii myös elokuun lopulla järjestettävä Theft City Rock, jossa Hertunranta rokkaa jo viidettä kertaa peräkkäin.

Kaikkien tapahtumien järjestäminen ja tekeminen vaatii paljon innostusta, taitoa ja sitä vapaaehtoista kansalaistoimintaa. On erittäin hyvä, että paikallisestikin on tekijöitä jotka tekevät itsensä likoon laittaen yhteisen hyvän eteen työtä, suurin osa talkoovoimin. Meidän päättäjien kannattaa tämä muistaa, kun mietitään niitä pakollisia säästökuureja. Näiden aktiivitoimijoiden ansiosta täällä tapahtuu paljon hyvää. Yhteisöllisyys kantaa. Taloudellista ja toiminnallista tukea on jatkossakin annettava näille tapahtumille. Kaupunki jää takuuvarmasti näitä tukiessa, voitonpuolelle. Tapahtumat ovat pääsääntöisesti kaikki sellaisia, että ne koskettavat kaikkiakaupunkilaisia. Lapsista iäkkäämpiin.

Henkilökohtaisesti pääsin tänä kesänä osallistumaan myös yhteen merkittävään kesätapahtumaan. Varkauden Tehyn ammattiosastosta kerätty joukkue osallistui kolmannen kerran Sulkavan Soutuun. Sain olla tämän mahtavan joukkueen perämiehenä retkisoudussa, joka tarkoitti että kahden päivän aikana joukkue souti kirkkoveneellä 70 kilometriä. Tämäkin on sitä yhteisöllisyyttä jos mikä. 14 soutajaa soutaa samaan tahtiin ja perämies valvoo että suunta on oikea. On erittäin hienoa, että samasta ammattiosastosta löytyy työntekijöitä jotka haluavat yhdessä kokea tuon fyysisesti ja henkisesti raskaan matkan. Tämä varmasti palvelee sitä tärkeää yhteishenkeä ja myös työhyvinvointia. Kiitokset työnantajalle, eli kaupungille että tukee tällaista työntekijöiden aktiivista toimintaa. Seuraavana vuonna voisi kaupunki vielä huomioida sen mainosarvon, minkä tällainen energinen joukkue saa osallistuessaan positiivisella mielellä kisaan. Laulava ja naurava joukkue esimerkiksi Varkaus logollisilla paidoilla on aidosti – Hyvän kierrättämistä!
Oikein hyvää kesänjatkoa kaikille, kerätkää voimia tapahtumiin osallistuen. Nauttikaa läheisten kanssa lämpimistä kesäpäivistä!

Timo Suhonen
Kaupunginhallituksen 1.varapuheenjohtaja
Varkaus
Facebook -virta

Mielipidekirjoitukset

25. Elokuuta 2012
Miljoonia maksetaan, satoja irtisanotaan. Tämän päivän globaalissa, kvartaalitaloudessa tehdään varsinkin isoissa yrityksissä, henkilöstölle mitä halutaan. Itella kävi viime vuonna kovat yt – neuvottelut, jotka koskettivat ...
Katso kaikki mielipidekirjoitukset »

Yhteystiedot

Timo Suhonen
timo.suhonen@efora.fi
040 356 6869