Sdp

Kuntavaaliehdokas 2017

Timo Suhonen

Olen Varkautelainen kunnanvaltuutettu ja Varkauden Sosialidemokraatit ry:n puheenjohtaja. Vaikutan myös työpaikkani asioihin luottamusmiehen ominaisuudessa. Asun tällä hetkellä Varkauden Lehtoniemessä vaimon ja kolmen lapsen kanssa. Lue lisää »

Warkauden lehti - Uskoa huomiseen 27.5.2015

Elämä jatkuu vaalien jälkeenkin. Kova työnteko sekä tukiryhmän suurella sydämellä tehty työ kantoi siihen äänimäärään joka takasi kotikaupungin ykköspaikan. Onnistunut paikallinen kampanjointi ei kuitenkaan riittänyt siihen mitä eduskuntaan läpimenoon demariehdokas olisi tarvinnut, eli maakunnallisia ääniä. Vajaa tuhat ääntä muualta kuin Varkaudesta on auttamatta liian vähän. Maakunnallisten äänien tarpeellisuus toki tiedostettiin kampanja suunnittelussa. Nyt jälkikäteen on hyvä arvioida, miten tuota tärkeää asiaa voi tulevaisuudessa huomioida paremmin jos eduskuntavaaliehdokkaaksi lähdetään, kolmannen kerran. Pitkäjänteisen ja sinnikkään työn palkitsevuudesta saatiin hyvä esimerkki kun vasemmiston Matti Semi meni läpi eduskuntaan neljännellä yrityksellä.  Onnittelen Mattia hyvästä työstä ja eduskuntapaikasta.
Varkauden edunvalvonnan osalta on äärimmäisen tärkeää, että meillä on paikallinen edustaja eduskunnassa. Kari Rajamäen vuosikymmenten työ, talousalueen ja koko Itä-Suomen puolesta sai jatkajan. Tämä meidän kuntapäättäjien on osattava hyödyntää. Yhteys paikalliseen kansanedustajaan on oltava kunnossa paikallispolitiikkojen sekä virkamiesten osalta. Mikäli tulevaisuudessa Varkaudesta aiotaan saada sosialidemokraattinen kansanedustaja, on selvää että tämä vaatii erittäin kovan ja pitkäjänteisen yhteisen työn. En usko, että kenellekään demariehdokkaalle on luvassa pikavoittoa, vaikka Varkaus on ja oli edelleen näissäkin vaaleissa yksi Suomen Sosialidemokraattisimmista kunnista.

Hallitusneuvottelut ovat käynnissä. Kolmen suuren puolueen rakentama perusporvarihallitus tulee tekemään suuria, tarvittaviakin ratkaisuja. Miljardien säästöt, joko leikkaamalla ja/tai niitä kuuluisia rakenteellisia ratkaisuja tehden tulevat vääjäämättä vaikuttamaan meidän jokaisen suomalaisen elämään. Jää nähtäväksi, miten lähes yhteinen ideologia näillä kolmella puolueella tulee näkymään tavallisen palkansaajan kukkarossa ja elämässä. Olen huolissani siitä, miten tulevat ratkaisut tulevat tosiasiallisesti näkymään esimerkiksi työttömyyden, työttömien sekä esimerkiksi pätkätyöläisten tulevaisuuden näkymissä. Silpputyöntekijöiden tulevaisuus pitäisi toki muuttua, jos on uskominen siihen mitä eduskuntavaaliehdokkaat lupailivat ennen vaaleja. Yli puolet läpimenneistä ehdokkaista on esimerkiksi allekirjoittanut nollatuntityösopimusten kieltämiseen liittyvän kansalaisaloitteen. Odotan mielenkiinnolla mikä on eduskunnan ratkaisu aloitteessa, jonka on nyt jo yli 53 000 henkilöä allekirjoittanut. 

Talousalueen työllisyys ja työttömyys on edelleen agendalla, kuten kuuluukin. Lukuisista hyvistä erittäin tärkeistä investointiuutisista on apua tulevaisuuden työllisyyteen. Sitkeässä oleva pitkäaikaistyöttömyys tulee kuitenkin edelleen olemaan suuri huolenaihe. Tähän asiaan tulee edelleen satsata kaikin mahdollisin toimin. Nuorisotyöttömyys on myös ollut keskustelussa sekä päätöksissä paikallistasollakin. Kaupunginhallituksen tekemä päätös nuorten työllistämisen tukemiseksi olikin äärimmäisen tärkeä ratkaisu. Henkilökohtaisesti olin myös tyytyväinen siihen, että tästä asiasta tekemäni valtuustoaloite 2013 sai näin oikean päätöksen. Näiden asioiden eteneminen ja laivan kääntyminen oikeaan suuntaan vaatii edelleen sitä sitkeyttä ja uskoa huomiseen.

Timo Suhonen
Hallituksen varapuheenjohtaja (sd)
Facebook -virta

Yhteystiedot

Timo Suhonen
timo.suhonen@efora.fi
040 356 6869