Sdp

Kuntavaaliehdokas 2017

Timo Suhonen

Olen Varkautelainen kunnanvaltuutettu ja Varkauden Sosialidemokraatit ry:n puheenjohtaja. Vaikutan myös työpaikkani asioihin luottamusmiehen ominaisuudessa. Asun tällä hetkellä Varkauden Lehtoniemessä vaimon ja kolmen lapsen kanssa. Lue lisää »

Warkauden lehti - Sählyä, teatteria ja keppihevosia 21.7.2015

Varkaudessa osataan. Edelleen olen sitä mieltä, että Varkauden kaupungissa on tarjolla kesällä aivan loistavia tapahtumia. Kesän aloittaa aina perinteinen Vekara-tapahtuma. Heinäkuun alussa kaupungissamme oli yksi suomen suurimmista turnauksista, Next Step-katusähly Cup 2015. Turnaus on kolmen vuoden aikana kasvanut todella suureksi tapahtumaksi. Nyt tähän tapahtumaan osallistui 61 joukkuetta. Reikäpallon perässä suljetulla Ahlströminkadulla juoksi viikonlopun aikana liki 350 - pelaajaa. Yleisöäkin näytti olevan paikalla mukavasti. Varkauden Urheilu Tukijat ry:n nokkamiehet ja priimusmoottorit Jarmo Vokkolainen sekä Lasse Karppinen on tehnyt apujoukkoineen erittäin kovan työn järjestelyjen osalta, kiitos heille. Turnaukselle saadaan ensivuonnakin jatkoa, hyvä näin.

Kesäkuun lopulta alkoi kahdentoista näytöksen sarja kesäteatteria kauniilla Taipaleen Kanavalla. Teatteriryhmä Nimettömät esitti Väinö Linnan Tuntematon Sotilas-näytöksen. Henkilökohtaisesti kävin ensimmäistä kertaa kesäteatterissa. Käynti kannatti. Näytös oli harrastajateatterilta aivan huikea. Kolmetuntinen näytelmä pitää sisällään hersyvää huumoria sekä tietysti isänmaallista, kansallistunnetta nostattavaa uhoa ja taistelutahtoa. Näyttelijäsuoritukset oli erinomaisia. Rokka, Koskela, Hietanen ja muut taistelutoverit olivat omaksuneet roolinsa hienosti. Yleisön nauruhermot sai jumppaa ja näytöksen lopulla tunteet oli monella katsojalla pinnassa. Kiitokset Nimettömille hyvästä teatterista ja Varkauden kulttuuritarjonnasta paikallisille ja turisteille.

Varkauden Teollisuus 200-vuotta teema jatkuu kesälläkin. Varkauden teollisen historian avainpaikalla oleva Peltola on ollut auki koko kesän ja on yleisölle avoin aina elokuun lopulle. Peltolassa pääsee tutustumaan entisajan teollisuuden työntekijöiden asumiseen. Paikalla on myös kesäkahvila ja mm.leikkihuone lapsille. Piharakennuksessa on ainakin meidän perheen pienimmäistä kiinnostava hevostalli, keppihevosille.
Edellä mainittujen lisäksi tarjolla on myös perinteistä Iltatoria Päiviönsaarella. Pienistä epäselvyyksistä huolimatta, tori näyttää toimivan ja keräävän kohtuullisesti immeisiä paikalle. Elokuussa järjestettävään Iltatoriin on tarkoitus osallistua myös poliittisin voimin. Varkauden Sosialidemokraattisia kuntapäättäjiä on  paikalla tapaamassa kuntalaisia. Tervetuloa antamaan palautetta ja rakentavia ehdotuksia kaupungin tilanteesta ja tulevaisuuden näkymistä.

Kaikille näille tapahtumille on tyypillistä se, että nämä järjestetään pääosin talkoovoimin. Sitoutuneet ja tekevät aktiivit ovat laittaneet itsensä likoon. Tämä on erinomaista ajatellen juuri Kesä Varkauden tarjontaa paikallisille ja ehkäpä niille turisteillekin. Talkootyön lisäksi tyypillistä näille tapahtumille on se, että Varkauden kaupunki antaa näihin taloudellista tukea. Toki puhutaan pienistä summista mutta hyvä että kaupunki näinkin arvostaa näitä tärkeitä kuntalaisiakin palvelevia tapahtumia.

Hyvää kesää kaikille!

Timo Suhonen
Kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja
Facebook -virta

Yhteystiedot

Timo Suhonen
timo.suhonen@efora.fi
040 356 6869