Sdp

Kuntavaaliehdokas 2017

Timo Suhonen

Olen Varkautelainen kunnanvaltuutettu ja Varkauden Sosialidemokraatit ry:n puheenjohtaja. Vaikutan myös työpaikkani asioihin luottamusmiehen ominaisuudessa. Asun tällä hetkellä Varkauden Lehtoniemessä vaimon ja kolmen lapsen kanssa. Lue lisää »

Warkauden lehti - Pysäyttäjä Joutenlahteen! 11.4.2016

Varkaudessa valtatie viiden varressa Joutenlahdessa odottaa alue päätöksiä, joka on Varkauden kannalta tulevaisuudessa erittäin merkittävässä roolissa. Joutenlahden vetovoimakeskuksen aluekehityshankkeen ohjausryhmä on myös kokoontunut linjaamaan jatkotoimenpiteitä alueen osalta.
Keskusteluissa on tullut esille mitä monipuolisempia ideoita alueelle sijoitettavista "Varkauden pysäyttäjistä". Ideoita on päässyt esittämään  myös kuntalaiset. Tarjottu on monenlaista vaihtoehtoa,  casinosta, kylpylästä, hyvinvointikeskuksesta aina ravirataan.

Iso kuva on kuitenkin se, että tuolle tärkeälle alueelle ei kannata keskittää "sankkokauppaa" tai pelkästään markettia. Alueelle tulevan keskittymän tulee nimenomaan olla Varkauden vetovoiman keulakuva. Alue joka sijaitsee ihanteellisella paikalla, kahden valtatien risteysalueen läheisyydessä saa varmasti toimijoita jotka palvelevat tarkoitustaan. Päätösten tulee kuitenkin tapahtua suunnitellusti siten, että jälkikäteen ei tarvitse arvioida loistavan alueen hukkaamista. Tämä vaatinee markkinakartoitusta ja muuta faktatietoon perustuvaa selvitystä.  Aluekehityshankkeen ohjausryhmän kokoontumisessa oli läsnä myös Pohjois-Savon Ely keskukselta edustaja. Hänen näkemys tämän alueen mahdollisuuksista oli erittäin positiivinen. Talousalueen läheisyydessä ei ole lapsiperheille tarjontaa esimerkiksi seikkailupuisto Hop Lop-tyyppisesti. Lapsiperheet ovat kuitenkin niitä jotka liikkuvat ja kuluttavat merkittävästi. Tälle tarjonnalle olisi kysyntää. Ravintolapalveluita ja miksei Sampea hyödyntäen "katseltavaa lapsille ja kaviaaria vanhemmille" tyyppistä kokemusta mitä muualta ei takuulla löydy. Tämänkaltainen toiminta ei myöskään vie esimerkiksi Kauppakadun varren erikoisliikkeiltä asiakkaita.

Tässä kokonaisuudessa on toki järkevää hyödyntää oman alueen osaamista myös rakentamis mahdollisuuksien myötä. Puuelementtien käyttö olisi suositeltavaa ja mahdollista ekologisista ja lähituotanto syistä. Suunnittelu ja toteutusvaiheessa tulee ehdottomasti kartoittaa tämä mahdollisuus. Tämä olisi myös Varkaus imagon nostattamista. Alue joka rakenteeltaan näyttäytyy ekologisena  puuelementtien kautta ja jossa tarjonta on myös vahvasti paikallista elintarviketuotantoa hyödyntävä on varmasti pysäyttäjä vailla vertaansa. Puurakentamisesta puhuttaessa tulee myös olla tietoinen laajemminkin tuon alueen ja sen läheisyydessä olevien tonttien hyödyntäminen asumismahdollisuuksien osalta. Esimerkiksi puukerrostalo rakentamisen mahdollisuus asumiskäyttöön tulee selvittää tarkkaan.

Kaupungin rooli on tässä keskeinen. Päättäjät osoittavat käyttömahdollisuudet. Yrittäjät ja toimijat toteuttavat mahdollisuuksia sen mukaisesti mitä tarjotaan. Onnistunut hanke tuo työtä, veroeuroja sekä hyvinvointia. Tässäkään tapauksessa ei ole sijaa valituksille jotka pahimmillaan vievät mahdollisuuksia toteutukselta ja loppumetreillä työllisyydeltä.

Yhteinen tahtotila takaa alueen ja kaupungin elinvoimaisuuden vahvistumisen! 

Timo Suhonen (sd)
Kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja
Facebook -virta

Mielipidekirjoitukset

25. Elokuuta 2012
Miljoonia maksetaan, satoja irtisanotaan. Tämän päivän globaalissa, kvartaalitaloudessa tehdään varsinkin isoissa yrityksissä, henkilöstölle mitä halutaan. Itella kävi viime vuonna kovat yt – neuvottelut, jotka koskettivat ...
Katso kaikki mielipidekirjoitukset »

Yhteystiedot

Timo Suhonen
timo.suhonen@efora.fi
040 356 6869