Sdp

Kuntavaaliehdokas 2017

Timo Suhonen

Olen Varkautelainen kunnanvaltuutettu ja Varkauden Sosialidemokraatit ry:n puheenjohtaja. Vaikutan myös työpaikkani asioihin luottamusmiehen ominaisuudessa. Asun tällä hetkellä Varkauden Lehtoniemessä vaimon ja kolmen lapsen kanssa. Lue lisää »

Warkauden Lehti - Lähikoulupäätös antaa aihetta suureen huoleen!

Lähikoulupäätös antaa aihetta suureen huoleen !

Tämän vuoden syksynä koulunsa aloittavat ekaluokkalaiset ovat saaneet lähikoulupäätökset.

Nyt näiden päätösten osalta, on syntynyt aiheesta keskustelua lapsiperheissä. Kohu päätöksistä johtuu siitä, että lähikouluksi on osoítettu 11 pienelle ekaluokkalaiselle Kuoppakankaan koulu. Asiassa ihmetystä ja jopa kiukkua aiheellisesti herättää se, että tämä Kuoppakankaan koulu lähikoulupäätöksenä on kohdistunut sellaisilla asuinalueilla asuville, joita lähimpänä olisi Repokankaan koulu. Eli lähikoulu ei todellakaan ole se lähin koulu. 
Päätös takaa näille pienille koulukulkijoille koulumatkan tuplaantumisen. Matka sinällään ei tietenkään ole se ongelma, mutta se mitä se matka pitää sisällään, kylläkin tuo suurta huolta lasten vanhemmille. Esimerkkinä, eräässäkin perheessä, matkaa Repokankaan kouluun olisi n.400 metriä, tässäkin tapauksessa on osoitettu lähikouluksi Kuoppakankaan koulu, joka siis sijaitsee lähes kolmen kilometrin päässä ?

Perusopetuslaissa, on oppilaan koulupaikan määräytymisestä maininta §:ssä 6.

"Opetus tulee kunnassa järjestää siten, että oppilaiden matkat ovat asutuksen, koulujen ja muiden opetuksen järjestämispaikkojen sijainti sekä liikenneyhteydet huomioon ottaen mahdollisimman turvallisia ja lyhyitä."

Uskallamme jopa väittää, että tässä asiassa Varkauden sivistystoimi, ei halua perusopetuslakia noudattaa. Nämä 11 lasta, jotka on siis osoitettu Kuoppakankaan kouluun, on aivan varmasti mahdollista osoittaa sinne oikeaan lähikouluun, eli Repokankaan kouluun. Kysymys on jälleen kerran vain tahtotilasta ja siitä, että otettaisiin vakavasti se koulumatkaan liittyvä turvallisuus tekijä. Kaura-ahosta Kuoppakankaalle pienen koululaisen matka, monen ison tien ylityksineen ja liikennemäärineen on huomattavasti vaarallisempi kuin siihen lähelle Repokankaan kouluun.

Teollisuusalueet, Hasintie sekä Käsityökatu ja erittäin vilkasliikenteinen Relanderinkatu ovat varmasti pienelle ekaluokkalaiselle todella haasteellisia tienylityspaikkoja päivittäiselle kulkemiselle.

Kustannusperuste, ei mielestämme voi olla ratkaiseva tässä asiassa. Käsityksemme mukaan kustannusmuutoksia ei tulisi, jos järjestelyjä tehtäisiin niin, että Repokankaan koulusta osoitettaisiin vanhimmat erityisoppilaat Kuoppakankaan kouluun. Tässäkin ratkaisussa, kunnan järjestämää koulukyyditystä joudutaan tarpeen mukaan käyttämään, aivan kuin jouduttaisiin niiden ekaluokkalaistenkin kohdalla.

Esitämmekin sivistystoimelle, sivistysjohtajalle sekä sivistyslautakunnan puheenjohtajalle, pikaista asian läpikäymistä sen mahdollisuuden toteuttamiseksi, että nämä pienet ekaluokkalaiset saavat järkiratkaisun ja turvallisemman koulumatkan alkavalle koulutielle.

Timo Suhonen
Kaupunginvaltuutettu

Jorma Saastamoinen
Sivistyslautakunnan varajäsen
Facebook -virta

Mielipidekirjoitukset

25. Elokuuta 2012
Miljoonia maksetaan, satoja irtisanotaan. Tämän päivän globaalissa, kvartaalitaloudessa tehdään varsinkin isoissa yrityksissä, henkilöstölle mitä halutaan. Itella kävi viime vuonna kovat yt – neuvottelut, jotka koskettivat ...
Katso kaikki mielipidekirjoitukset »

Yhteystiedot

Timo Suhonen
timo.suhonen@efora.fi
040 356 6869