Sdp

Kuntavaaliehdokas 2017

Timo Suhonen

Olen Varkautelainen kunnanvaltuutettu ja Varkauden Sosialidemokraatit ry:n puheenjohtaja. Vaikutan myös työpaikkani asioihin luottamusmiehen ominaisuudessa. Asun tällä hetkellä Varkauden Lehtoniemessä vaimon ja kolmen lapsen kanssa. Lue lisää »

Warkauden lehti - Koululaisten ilmaiskuljetus paikallisliikenteessä Varkaudessa selvitettävä 10.2.2015

Pieksämäki on tarjonnut koululaisille ilmaisia bussimatkoja paikallisliikenteessä. Koululaisille haluttiin tarjota mahdollisuus liikkumiseen esimerkiksi harrastuksiin. Bussimatkat ovat myös lisänneet liikenneturvallisuutta koululaisten osalta. Kaupunki oli valmistautunut siihen, että kokeilu toisi kustannuksia kaupungille. Toisin kävi. Reilun vuoden kestänyt kokeilu on tuonutkin kaupungin kassaan euroja. Koululaisten matkustaessa bussilla ilmaiseksi, on se tuonut muita matkustajia lisää paikallisliikenteeseen.

Varkaudessa on koululaisille ollut jo 1990 luvulla ilmaista paikallisliikenteen käyttömahdollisuutta. Tällöin sitä koululaiset käyttivätkin varsin runsaasti. Mikä oli tuolloin syy siihen, että kokeilu päättyi ?  Nykyään paikallisliikenteen käyttö on erittäin vähäistä Varkaudessa. On tiedossa, että paikallisliikenteen kohtalo on kokonaisuudessaan Varkaudessa vaakalaudalla vähäisen käytön ja tappiollisuuden vuoksi.

On pikaisesti selvitettävä mahdollisuudet Varkauden toimivan paikallisliikenteen jatkolle. Pieksämäen malli on hyvä esimerkki toimivasta elpyvästä paikallisliikenteestä. Varkaudessa siirrytään 2017 aikana yhteen yläkouluun. Tällöin on ehdottoman tärkeää että koululaiskuljetuksissa voitaisiin hyödyntää paikallisliikennettä.  Tämä varmasti tuo turvallisen koulukuljetuksen lisäksi myös taloudellisia säästöjä. Samalla kertaa se ratkaiseva, eli matkustajamäärä saataisiin paikallisliikenteen osalta nousuun. Uusiutuva kouluverkko on hyvä peruste sille, että tässä yhteydessä suunnitellaan paikallisliikenteen hyödyntäminen kokonaisuudessaan aikataulullisesti sekä tarvittavan reitin suhteen. ELY-keskuksen kanssa tehtävän paikallisliikenteen suunnitelman on nimenomaan pohjauduttava siihen kysymykseen, miten muuttuvat olosuhteet palvelevat parhaiten kuntalaisia sekä varsinkin koululaisten tarpeita.

Timo Suhonen
Kaupunginhallituksen 1 varapuheenjohtaja
Eduskuntavaaliehdokas (sd)
Varkaus
Facebook -virta

Yhteystiedot

Timo Suhonen
timo.suhonen@efora.fi
040 356 6869