Sdp

Kuntavaaliehdokas 2017

Timo Suhonen

Olen Varkautelainen kunnanvaltuutettu ja Varkauden Sosialidemokraatit ry:n puheenjohtaja. Vaikutan myös työpaikkani asioihin luottamusmiehen ominaisuudessa. Asun tällä hetkellä Varkauden Lehtoniemessä vaimon ja kolmen lapsen kanssa. Lue lisää »

Warkauden lehti - Ekaluokkalaiset lähikouluun Repokankaalle 7.5.2015

Oman lähikoulun sijaan osa Repokankaan alueen ekaluokkalaisista on osoitettu Kuoppakankaan ja osa Lehtoniemen kouluun. Usean vuoden ajan ovat alueen vanhemmat joutuneet jännittämään pienten lapsiensa lähikoulupäätöksiä. Useana keväänä pelko on toteutunut monessa perheessä siitä, että lähellä oleva koulu ei ole viranhaltijapäätöksessä lähikoulu.
Me päättäjinä olemme nähneet arvioita ja taulukoita useana vuotena sitä, kuinka koululaisten määrä tippuu kovaa vauhtia. Tämä tuo suunnitelmiin sävyjä siitä, että osa kouluista tulisi kenties lakkauttaa 2020 mennessä tarpeettomana?  Tämän vuoksi on uskomatonta, miten sivistystoimi ei osaa arvioida pitkäjänteisesti sitä, miten monta ekaluokkalaista minäkin vuonna on aloittamassa Repokankaan koulun ja tehdä sen mukaisia tarvittavia toimia asian eteen. On lasten ja vanhempien puolelta kestämätöntä, että useana vuotena viranhaltijat joutuvat osoittamaan lähellä koulua asuvia ekaluokkalaisia esimerkiksi Kuoppakankaalle.

Maaliskuulta alkaen on moni vanhempi joutunut valittamaan lähikoulupäätöksestä. Aluehallintovirasto on ottanutkin asiaan kantaa.

Vanhempien ja osittain päättäjienkin puolelta on selvitelty faktoja siitä, miten nyt ekaluokan aloittavat koululaiset lähikoulualueelta saataisiin mahtumaan Repokankaalle. Syitä mahtumattomuudelle on monia. Olemme olleet kuulemassa lähes yhtä montaa selvitystä siitä miksi kaikki ekaluokkalaiset ei mahdu Repokankaalle, kuin mitä on esityksiä tehty sen puolesta että kaikki mahtuisivat. Olemme ehdottomasti sitä mieltä, että kaikki alueen ekaluokkalaiset tulee saada omaan aitoon lähikouluun.

Pitemmän aikavälin ratkaisuja odotellessa tulee pikaisesti selvittää ja toteuttaa väliaikainen ratkaisu joka tuo turvallisen koulunaloituksen ekaluokkalaisille. Selvitetään mahdollisuus siihen, että Repokankaan koulun pihalle tuotaisiin yhden luokkakoon kokoinen parakkikoulu. Tämä ratkaisu ymmärtääksemme ei toisi kohtuuttomia kustannuksia kaupungille. Parakkiluokka ei tarvitsisi kunnallistekniikkaa veden ja saniteettitilojen suhteen koska parakki olisi aivan koulun läheisyydessä. Tällä suhteellisen helpolla ratkaisulla saataisiin alueen lapsiperheille osoitettua se, että kaupunki aidosti välittää. Samalla moni pieni ekaluokkalainen ei joutuisi suhteellisen vaaralliselle koulutielle.  Tämä väliaikainen ratkaisu toisi aikalisää sille pitemmän aikavälin ratkaisulle. Lopullinen ratkaisu tulee olla se, että alueen kaikki ekaluokkalaiset mahtuvat aitoon oikeaan lähikouluun.

Timo Suhonen (sd)
Kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja
Jorma Saastamoinen
Sivistyslautakunnan jäsen (sd)
Facebook -virta

Yhteystiedot

Timo Suhonen
timo.suhonen@efora.fi
040 356 6869