Sdp

Kuntavaaliehdokas 2017

Timo Suhonen

Olen Varkautelainen kunnanvaltuutettu ja Varkauden Sosialidemokraatit ry:n puheenjohtaja. Vaikutan myös työpaikkani asioihin luottamusmiehen ominaisuudessa. Asun tällä hetkellä Varkauden Lehtoniemessä vaimon ja kolmen lapsen kanssa. Lue lisää »

Warkauden Lehti - Älä sairastu vakavasti Suomessa! 19.3.2015

Suomessa on varovaisen arvion mukaan yli 10 000 ihmistä jotka kamppailevat ylivoimaista vihollista vastaan. Tämä monen tuhannen henkilön voittamattomaksi toteama taho on eläkeyhtiö. Tarkemmin sanottuna, eläkeyhtiöiden asiantuntijalääkäri. Ylivoimaista valtaa käyttävät eläkeyhtiöiden lääkärit ovat vaikuttaneet tuhansien potilaiden ja heidän perheiden elämään erittäin negatiivisesti. Vakuutusyhtiöiden ja heidän edustajiensa päämäärä on ollut näissä tapauksissa vain ja ainoastaan se, että ihminen ei saa apua. Inhimillisyys eikä edes lääketieteelliset faktat ei ole rajoittamassa näiden tahojen häikäilemätöntä valtaa. Valtaa joka näkemykseni mukaan siis perustuu ainoastaan taloudellisen voiton tekemiseen ja pienen ihmisen alistamiseen. Eläkeyhtiöiden asiantuntijalääkäreiden on oltava näissä tapauksissa erittäin ammattitaitoisia, voidaan jopa puhua uskomattomasta ennustukseen viittaavasta lahjasta. Tähän tulkintaan voidaan päätyä sen vuoksi, että nämä eläkeyhtiöiden asiantuntijalääkärit voivat antaa diagnoosin ja päätöksen työkyvystä vaikka eivät ole potilasta tavanneetkaan. Erittäin kovaan ammattitaitoon viittaa toki myös se seikka, että kun potilaan on aiemmin todennut ja diagnosoinut työkyvyttömäksi monen eri alan pätevöityneitä lääkäreitä, nämä diagnoosit eivät vaikuta millään muotoa eläkeyhtiön lääkärin päätökseen. Potilas saa siis terveen paperit.

Tämä kärjistetty näkemykseni eläkeyhtiöistä ja heidän lääkäreistään näiden tuhansien ihmisten kohdalla perustuu siihen tosiseikkaan, että olen nähnyt omin silmin henkilöitä joilla on vakava sairaus ja tästä huolimatta eläkeyhtiö on todennut henkilön täysin työkykyiseksi. Työkykyiseksi, vaikka siis moni eri erikoistunut lääkäri on todennut henkilön työkyvyttömäksi ja jopa esittänyt työkyvyttömyyseläkettä. Nämä todelliset väliinputoajat sen lisäksi että he kamppailevat terveytensä ja jaksamisensa kanssa päivittäin, ovat tilanteessa jossa heidät määritellään työkykyiseksi ja työkyvyttömiksi. Työkykyisyys määritelmä tuo sen tosiseikan että tällöin henkilöllä ei ole oikeutta työkyvyttömyyseläkkeeseen. Todellinen työkyvyttömyys taas takaa sen, että henkilö ei pysty ottamaan mitään työtä vastaan.

On aika muuttaa järjestelmää. Eläkeyhtiöillä ei tule olla valtaa kävellä sairaiden ihmisten yli. Asiantuntijalääkärijärjestelmä pitää luoda täysin uusiksi. Erikoistuneista asiantuntijalääkäreistä koostuvan ryhmän tulee nauttia luottamusta ja valtaa siinä määrin, että sen delegaation päätös on pitävä esimerkiksi juuri työkyvyttömyyseläke päätöksissä. Toivon, että tuleva eduskunta ottaa asiaan pikaisesti kantaa ja aloittaa asian käsittelyn viipymättä. Suomessa vakavasti sairastuneen työkyvyttömänkin tulee saada oikeutta ja inhimillisyyttä. Tällöin henkilöllä on enemmän voimavaroja huolehtia omasta terveydestään ja hyvinvoinnistaan.

Timo Suhonen (sd)
Eduskuntavaaliehdokas
Savo-Karjalan vaalipiiri
Varkaus
Facebook -virta

Yhteystiedot

Timo Suhonen
timo.suhonen@efora.fi
040 356 6869