Sdp

Kuntavaaliehdokas 2017

Timo Suhonen

Olen Varkautelainen kunnanvaltuutettu ja Varkauden Sosialidemokraatit ry:n puheenjohtaja. Vaikutan myös työpaikkani asioihin luottamusmiehen ominaisuudessa. Asun tällä hetkellä Varkauden Lehtoniemessä vaimon ja kolmen lapsen kanssa. Lue lisää »

Viikko Pohjois-Karjala - Sosialidemokratian tehtävä 27.3

Puoluekokoukseen on aikaa enää reilut kuukausi. Aiemmin kaksi kertaa puoluekokoukseen osallistuneena, näen että nyt on mediakin enemmän kiinnostunut kuin aiemmilla kerroilla tästä kokouksesta. Syy on tietysti selvä. Puheenjohtajan valinta kiinnostaa. Kovassa poliittisessa myllerryksessä tehtävää hoitanut istuva puheenjohtaja saa haastajan Antti Rinteestä. Jutta Urpilainen on onnistunut tehtävässään varmasti kohtalaisen hyvin. Puolueen puheenjohtajan, sekä valtiovarainministerin tehtävän hoito samanaikaisesti on varmasti äärimmäisen kova rasti. Valtion talouden tilanne sekä puolueen kannatusluvut kun ei varmasti helpota pestin hoitoa.

Haastaja, ay - vaikuttaja Antti Rinne julkaisi menneenä viikkona oman asiakirjansa, jossa hän tuo esiin odotettuja poliittisia linjauksiaan. Keskeistä tässä asiakirjassa on se, että siinä luodaan katsetta työllisyyteen ja tulevaisuuden hyvinvointiin. Asiakirjassa merkittävä viesti on myös se, että siinä korostetaan sosialidemokratian tehtävää jonka perustana on jakamaton ihmisarvo. " Sosialidemokraattinen puolue toteuttaa arvojensa - tasa - arvo, vapaus ja solidaarisuus - mukaista politiikkaa saavuttaakseen tasa - arvoisen ja yhdenvertaisen yhteiskunnan" Todella merkittäviä ulostuloja. Ei niin, etteikö nykyinenkin puoluejohto näitä arvoja noudattaisi, mutta tämä ei ole näkynyt tarpeeksi vahvasti jäsenille eikä varsinkaan niille kannattajille jotka eivät enää näe sosialidemokraatteja heidän arvojen kannattajana.

Keskustelu sosialidemokratian tehtävästä sekä asialinjauksista on paikallaan. Kannatuslukemien ollessa 15 %, on syytä käydä aktiivista, perusteltua keskustelua puolueen tulevaisuudesta. Keskustelua asialähtöisesti ilman vastakkainasettelua ay - kentän ja puolueen välillä. Molemmat vahvat vaikuttajat, niin puolue kuin ammattiyhdistysliikekin hoitavat sosialidemokratian tehtävää, "kapitalististen markkinoiden liialta vallalta sekä vaalien kautta oikeistolaiselta politiikalta". Tämä yhtenäisyys on nyt löydettävä. Olen valitettavasti ollut aitiopaikalta näkemässä usean vuoden ajan, mitä kapitalistinen markkinavoima käytännössä voi olla. Kvartaalitaloudessa, suuret voittoa tekevät yritykset pistävät tuloksentekijöitä, duunareita pihalle. Tähän on alistuttu huonosti toimivan yt- lain myötä. Tämä on varmasti yksi niistä tärkeistä työelämää koskevista kysymyksistä, joka on kyseenalaistettava ja mahdollisuuksien mukaan jopa vaikutettava niin, että voittoa tekevät suuryritykset ei voi lain mukaan pistää työntekijöitä pihalle, tuotannollisista ja taloudellisista syistä.

Puoluekokouksessa valittu puheenjohtaja, on se sitten kumpi tahansa ehdolla olevista joutuu huomioimaan nämä nyt vahvasti esiin nousseet epäkohdat. Jäsenistön on taas valinnan jälkeen oltava valitun puheenjohtajan takana, vilpittömästi. Ensimmäinen näytön paikka on EU - vaalit. Näihin vaaleihin marssimme yhtenäisenä, sosialidemokraattisena rintamana hyviä ehdokkaitamme tukien. Oikein hyvää kevättä Savo - Karjalan sosialidemokraateille !

Timo Suhonen Varkaus
Facebook -virta

Mielipidekirjoitukset

25. Elokuuta 2012
Miljoonia maksetaan, satoja irtisanotaan. Tämän päivän globaalissa, kvartaalitaloudessa tehdään varsinkin isoissa yrityksissä, henkilöstölle mitä halutaan. Itella kävi viime vuonna kovat yt – neuvottelut, jotka koskettivat ...
Katso kaikki mielipidekirjoitukset »

Yhteystiedot

Timo Suhonen
timo.suhonen@efora.fi
040 356 6869