Sdp

Kuntavaaliehdokas 2017

Timo Suhonen

Olen Varkautelainen kunnanvaltuutettu ja Varkauden Sosialidemokraatit ry:n puheenjohtaja. Vaikutan myös työpaikkani asioihin luottamusmiehen ominaisuudessa. Asun tällä hetkellä Varkauden Lehtoniemessä vaimon ja kolmen lapsen kanssa. Lue lisää »

Savon Sanomat - Varkauden sairaalasta ei pidä luopua 17.12.2014

Sote-uudistuksen arvioidut taloudelliset vaikutukset julkistettiin joulukuun alussa. Keski-Savon kuntien osalta eroavaisuutta oli merkittävästi.

Leppävirran on arvioitu joutuvan maksamaan sote-kustannuksistaan noin kolme miljoonaa euroa enemmän kuin nykyisellä mallilla. Joroinen maksaisi arvion mukaan reilut 700 000 euroa enemmän.

Heinävedellä vastaavasti sote-kustannukset olisivat tippumassa nykyiseen nähden kaksi miljoonaa euroa.

Pieksämäki säästäisi kustannuksissa noin kolme miljoonaa euroa, ja Rantasalmen kustannukset pienentyisivät reilut miljoona euroa.

Varkauden kaupungin arvioidaan joutuvan uudistuksen myötä maksamaan perusturvastaan vuositasolla vajaat 300 000 euroa nykyistä enemmän.

Varkauden sairaalan tulevaisuus on ollut keskustelussa tulevan sote-muutoksen vuoksi, mutta myös ympärivuorokautisen päivystyksen osalta.

Julkisuuteen tuli loppukesästä tieto, että Varkauden sairaalan ympärivuorokautinen päivystys päättyisi. Tämä herätti osan paikallisista päättäjistä sekä Varkauden ja ympäristökuntien asukkaista ottamaan kantaa päivystyksen puolesta.

Kuntalaisadressi päivystyksen puolesta laitettiin alulle allekirjoittaneen sekä Varkauden perusturvalautakunnan puheenjohtajan toimesta. Tuolloin ei ministeri ollut vielä ottanut kantaa siihen, että osa kunnista voi hakea erityislupaa ympärivuorokautisen päivystyksen jatkolle.

Ministerin kannanotto tuli sopivasti hetkellä, jolloin allekirjoituksia oli kerätty yli 7 000 kappaletta. Päätös adressin luovutuksesta poikkeuslupahakemuksen liitteeksi olikin luonteva.

Myönteinen päätös sairaalan päivystyksen jatkolle vuoteen 2017 asti oli varmasti helpotus varkautelaisille, mutta myös lähikuntien terveyspalveluiden käyttäjille.

Uskon että tämän perusterveyspalvelun jatko tuo säästöjä kunnille. Vaihtoehtona oli, että kiireellistä apua tarvitsevat kuskattaisiin Kuopioon KYSiin. Tämä olisi aiheuttanut kunnille merkittävästi lisäkustannuksia.

Voitaneen siis puhua Keski-Savon alueen torjuntavoitosta. Päivystyksen jatkoa ei tietenkään pelastettu yksistään adressilla, mutta oli se varmasti yksi peruste ministeriön harkinnassa. Nöyrät kiitokset siis adressiin osallistuneille!

Varkauden sairaalan tulee jatkossakin olla se, joka hoitaa alueen perusterveyspalvelut sekä osaltaan myös erikoissairaanhoidon palvelut. Kustannustehokkaasti ja lähipalvelun periaatteella, Keski-Savon kuntien tarpeet huomioiden.

Timo Suhonen
Kaupunginhallituksen
1. varapuheenjohtaja (sd.)
Varkaus
Facebook -virta

Yhteystiedot

Timo Suhonen
timo.suhonen@efora.fi
040 356 6869