Sdp

Kuntavaaliehdokas 2017

Timo Suhonen

Olen Varkautelainen kunnanvaltuutettu ja Varkauden Sosialidemokraatit ry:n puheenjohtaja. Vaikutan myös työpaikkani asioihin luottamusmiehen ominaisuudessa. Asun tällä hetkellä Varkauden Lehtoniemessä vaimon ja kolmen lapsen kanssa. Lue lisää »

Savon Sanomat - Työttömyyttä vastaan

Työttömyyttä vastaan

Työministeri Lauri Ihalainen on asettanut Pohjois-Savosta yhdeksän kuntaa kuntakokeiluun, jonka tavoite on pitkäaikaistyöttömien ja nuorisotyöttömyyden vähentäminen.

Kokeiluun valituissa kunnissa työttömyysaste on korkea ja pitkäaikaistyöttömyyden osuus keskimääräistä korkeampi. Valituista kunnista Varkaus on maakunnan huonoin mitattuna työttömyysprosentilla. Liki 16 prosentin työttömyysaste on järkyttävän suuri ja heikentää talousalueen uskottavuutta ja luottamusta tulevaisuuteen.

Ministeriön hanke on erinomainen. Tällaisilla erityistoimilla voi olla myönteisiä vaikutuksia koko Pohjois-Savon alueen työllisyys- ja taloustilanteeseen. Nuorisotyöttömiä eli alle 25-vuotiaita on maakunnassamme noin 2 000. Työttömänä on kokonaisuudessaan noin 14 000 henkilöä.

Toimeentulotuki on viimesijainen avustusmuoto, joka kuvaa sosiaalisen hyvinvoinnin tilaa. Pohjois-Savossa sen saaminen on yleisempää kuin maassa keskimäärin. Nouseminen toimeentulotuelta esimerkiksi ansiosidonnaiselle päivärahalle saattaa olla jo merkittävä taloudellinen parannus. Henkilöiden sosiaalinen aktivoituminen työ- tai harjoittelupaikan kautta on parhaimmillaan ohjausta syrjäytyneisyyden kuilusta takaisin parempaan elämään.

Hankeen kesto vuoteen 2015 sekä siihen satsattava taloudellinen tuki antaa myös toiveita siitä, että maakunnan työ- ja elinkeinotoimistojen toiminta kehittyy parempaan suuntaan. Niiden on pystyttävä paremmin ohjaamaan työttömiä takaisin työhön, harjoitteluun ja koulutukseen.

Ne, jotka eivät jaksa enää uskoa työ- tai koulutusmahdollisuuksiin, on saatava pikaisesti toiminnan piiriin.

Toivon, että huomioidaan myös yhteistyö yrittäjien kanssa. Pienten ja keskisuurten yritysten osuus työllistäjinä on erityisen suuri. Erityisesti oppisopimuskoulutuksen mahdollisuudet kannattaa selvittää tarkasti.

Alueen rakennemuutos ja siitä seuranneet tukielementit eivät ole vielä vaikuttaneet Varkauden talousalueen työllisyyslukuihin juuri lainkaan.

Timo Suhonen
Varapääluottamusmies
Varkaus
Facebook -virta

Mielipidekirjoitukset

25. Helmikuuta 2013
Työuran kesto ja eläköityminen Keskustelut eläkeiän alarajan nostamisesta ovat kiihtyneet kevättä kohti mentäessä. Spekulointi eläkekysymyksestä on ollut päivittäistä, niin lehdissä kuin valtakunnan televisio uutisoinn...
21. Marraskuuta 2012
Takaisinottovelvoitetta pidennettävä Stora Enson Varkauden sellutehtaalle haetaan työntekijöitä määräaikaisiin työsuhteisiin oppisopimuksella. Tämä on erittäin hyvä, sillä tehtaalla ovet ovat olleet auki vain toiseen suunta...
19. Lokakuuta 2012
Haasteita tulevalle valtuustokaudelle Varkauden tilanne taloudellisesti tulee jatkumaan erittäin haastavana, myös tulevana valtuustokautena. Merkittävin asia tulopuolen heikkenemisessä on tietysti erittäin korkea työttömyysprosentti. Ratkaisut rakennemuutoks...
5. Syyskuuta 2012
Työ ja elinkeinotoimisto työttömän kiusa Varkaudessa? TE-toimiston toiminnassa on parantamisen varaa, koska se jättää huomioimatta työttömän työnhakijan henkilökohtaiset  tavoitteet  ja motivaatiot. Työttömän...
25. Elokuuta 2012
Miljoonia maksetaan, satoja irtisanotaan. Tämän päivän globaalissa, kvartaalitaloudessa tehdään varsinkin isoissa yrityksissä, henkilöstölle mitä halutaan. Itella kävi viime vuonna kovat yt – neuvottelut, jotka koskettivat ...
Katso kaikki mielipidekirjoitukset »

Yhteystiedot

Timo Suhonen
timo.suhonen@efora.fi
040 356 6869