Sdp

Kuntavaaliehdokas 2017

Timo Suhonen

Olen Varkautelainen kunnanvaltuutettu ja Varkauden Sosialidemokraatit ry:n puheenjohtaja. Vaikutan myös työpaikkani asioihin luottamusmiehen ominaisuudessa. Asun tällä hetkellä Varkauden Lehtoniemessä vaimon ja kolmen lapsen kanssa. Lue lisää »

Demokraatti -lehti - Elinkeinoelämän keskusliiton edustajat romuttavat uskottavuutta !

Elinkeinoelämän keskusliiton edustajat romuttavat uskottavuutta !

Tiedot ja vertailut työn tuottavuudesta ja kannattavuudesta ovat osoittaneet, että suomalainen työ kannattaa. Suomalaisen työtunnin hinta on kymmenen euroa alhaisempi kuin esimerkiksi Ruotsissa. Kokonaisuudessaan suomalaisten keskipalkka on suhteessa tuottavuuteen pienempi kuin keskeisissä kilpailijamaissa. Suomalainen osaaminen tiedostetaan. Toivottavaa olisi, että myös elinkeinoelämän keskusliiton edustajat toimisivat sen mukaisesti.
Päinvastoin, EK:n nokkamiehet antavat julkisuuteen tasaisin väliajoin lausuntoja, joissa kotimaista työtä ja sen tehokkuutta arvostellaan tehottomaksi ja kalliiksi. Edellä mainitun toiminnan voi nähdä "omaan pesään virtsaamiseksi".

 Keskitetty työmarkkinaratkaisu jäi tekemättä, suurelta osin juuri EK:n lyhytnäköisyydestä johtuen. Sinnikäs palkkojen jäädytys ja työsuhdeturvan heikentämiseen liittyvät toiveet ajoivat lopulta nopeasti "neuvottelut" maaliinsa. Periaatteellinen työntekemisen kalleuden ja yrittäjyyden vaikeuden esille tuonti oli omiaan heikentämään yhteisen ratkaisun syntymistä. Kotimaisen osaamisen ja tehokkuuden väheksyminen juuri keskitettyä ratkaisua haettavan neuvottelun alla, on erittäin riskialtista toimintaa. Epätietoisuuden ja tulevaisuuteen pessimistisesti suhtautuva elinkeinoelämä antoi kansainvälisestikin arvioiden, kotimaista osaamista aliarvioivan näkemyksen ja signaalin joilla voi olla pitkäaikaisia seurauksia. Ja näitä seurauksia ei välttämättä pelasteta edes ulkomaankauppaministeri Alexander Stubbin valkoisella hymyllä. Realistinen täytyy olla, mutta se ei ole realistista että maailmanlaajuinen taantuma pelastetaan suomalaisen työntekijän selkänahasta ja palkkapussista. Realistista on kuitenkin se, että palkansaajien edustajat puhuvat yhteisesti maltillisesta palkkaturvasta ja ostovoiman turvaamisesta.

Samalla kun työnantajan edustajat puhuvat palkkojen jäädytyksestä ja jopa alentamisesta, nousi EK:n hallituksen jäsenen, Matti Halmesmäen palkka vuonna 2012 jopa 220 000 euroa. Palkansaajaliittojen edustajien puheet  maltillisesta palkankorotuksista työntekijöille ostovoiman vuoksi, kyseinen johtajan palkankorotus voidaan yksiselitteisesti tuomita kohtuuttomaksi. Työntekijät ovat perinteisesti olleet vastuullisia ja säännöllisiä veronmaksajia. Tämä vastuu pitää nyt saada ulottumaan myös parempiosaisiin. Johtaja, joka puhuu nollalinjasta ja saa itse erittäin merkittävän palkankorotuksen, ei ole uskottava.

Hallituksen kehysriihessä syntyneet verotukselliset ratkaisut, kuten yhteisöveron laskeminen 24,5 %:sta 20 %:n on vahva signaali työllisyyden ja investoinnin puolesta, koskien suomalaista työtä. Työttömyys ja epävarmuus tällä hetkellä tarvitsee ehdottomasti tulevaisuuteen satsausta juuri investointien kautta. Kehysriihen ratkaisut on tarkoitettu vahvaan kasvun tukemiseen. Pallo on nyt yrityksillä ja heidän edunvalvojillaan. Ulostulojen on oltava jatkossa maltillisempia ja tulevaisuuden Suomea on rakennettava pitkäjänteisesti, sortumatta periaatteelliseen työntekijöiden palkan ja työsuhdeturvan polkemiseen.

Timo Suhonen
Varapääluottamusmies
Varkaus
Facebook -virta

Yhteystiedot

Timo Suhonen
timo.suhonen@efora.fi
040 356 6869