Sdp

Kuntavaaliehdokas 2017

Timo Suhonen

Olen Varkautelainen kunnanvaltuutettu ja Varkauden Sosialidemokraatit ry:n puheenjohtaja. Vaikutan myös työpaikkani asioihin luottamusmiehen ominaisuudessa. Asun tällä hetkellä Varkauden Lehtoniemessä vaimon ja kolmen lapsen kanssa. Lue lisää »

24/7 Päivystys turvattava Varkaudessa

Sote-uudistuksesta pääsi hallitus sekä opposition edustajat sopuun keväällä. Samoin, parlamentaarinen valmisteluryhmä pääsi ratkaisuun sosiaali- ja terveys uudistuksista kesällä. Hallituksen esitys on lähtenyt kuntiin lausuntokierrokselle elokuussa.Ministeriön mukaan uudistuksessa keskeiset asiat ovat mm. väestön terveyden, hyvinvoinnin ja sosiaalisen turvallisuuden edistäminen, yhdenvertaisten sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen turvaaminen koko maassa, sosiaali- ja terveydenhuollon peruspalvelujen vahvistaminen sekä kustannustehokkaan ja vaikuttavan palvelurakenteen toteuttaminen.

Uudistuksen tavoitteet tiedostaen onkin hämmentävää, että sosiaali- ja terveysministeriön suunnitelmissa olisi terveyskeskusten jatkuvan sairaalapäivystysten loppuminen lukuisilla paikkakunnilla. Katkolla olisi esimerkiksi Varkauden sairaalan päivystys.Taloudellisesti tämä asia on selvitettävä tarkoin. Miten saadaan säästöjä syntymään, kun potilaita kuskataan yöaikaan Kuopioon Kyssiin? Meiltä on löydyttävä laskelmat ja faktoihin perustuvaa tietoa kustannuksista näiden vaihtoehtojen välillä. Samoin taloudellinen perustekaan ei yksistään saa ratkaista päivystyksen jatkoa Varkaudessa. Inhimillisesti on tärkeää, että esimerkiksi hoitoa tarvitsevaa vanhusta ei tarvitse kuljettaa yöllä Kuopioon, kun hänet pystyttäisiin lääkärin toimesta hoitamaan myös Varkaudessa. On erittäin tärkeää kuntalaisille että perusterveyspalvelut eivät karkaa kohtuuttoman kauas. Paikallisesti meillä on tehty hyvää työtä sen jälkeen kun päivystyksen ulkoistus palautettiin takaisin omaksi toiminnaksi. Näemme, että tämän tärkeän toiminnan loppuminen Varkaudessa toisi kustannusten nousun lisäksi inhimillistä kärsimystä ja huolta.

Elokuussa Varkaudessa vieraillut peruspalveluministeri Susanna Huovinen sai hyvän katsauksen sairaalan nykyisestä toiminnasta ja tulevaisuuden näkymistä. Ministeri oli erittäin tyytyväinen nykyiseen toimintamalliin. Hänen näkemys ymmärtääksemme myös oli, että päivystyksen jatkuminen olisi mahdollista Varkaudessa. Meidän onkin paikallisesti tehtävä kaikkemme, että laskelmien ja faktoihin perustuvan selvityksen perusteella Varkaudessa päivystys jatkuu myös tulevaisuudessa. Varkaudesta on vaikutettava vahvasti sairaanhoitopiiriin, tai jatkossa erityisvastuualueiden eli ERVA- alueiden keskeisimpiin päättäjiin siinä, että meidän paikallista perusterveydenhoitoa ei ajeta alas päivystyksen lakkauttamisen myötä. Vaikuttamistyötä on hyvin jo tehty kansanedustaja Kari Rajamäen sekä perusturvajohdon suunnalta. Tämän työn on siis jatkuttava.

Vaikuttamismahdollisuuksia on monia. Kuntalaiset itsessään ovat myös vahvoja vaikuttajia. Tulemmekin tätä mahdollisuutta hyödyntämään siten, että teemme perusturvalautakunnan puheenjohtajan kanssa päivystyksen jatkumisen puolesta kuntalaisadressin. Tähän adressiin pyritään saamaan mahdollisimman monen Varkautelaisen allekirjoitus. Adressin kierrätys aloitetaan tulevana sunnuntaina. Tervetuloa osallistumaan ja vaikuttamaan!

Timo Suhonen
Kaupunginhallituksen 1.varapuheenjohtaja
Varkaus
Raimo Koikkalainen
Perusturvalautakunnan puheenjohtaja
Varkaus
Facebook -virta

Yhteystiedot

Timo Suhonen
timo.suhonen@efora.fi
040 356 6869